Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: „Arafat va fi pensionar”. Unda de șoc transmisă de fostul președinte
Traian Băsescu: „Arafat va fi pensionar”. Unda de șoc transmisă de fostul președinte

Traian Băsescu: „Arafat va fi pensionar”. Unda de șoc transmisă de fostul președinte

Tragedia de la Piatra Neamț a stârnit numeroase discuții privind sistemul de sănătate din România. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a taxat dur reacția autorităților, amintind de protestele din 2012, când s-a ieșit în stradă pentru blocarea proiectului legii sănătății și i-a trimis un mesaj acid lui Raed Arafat.

Traian Băsescu spune că va fi prea târziu când românii își vor da seama cât de rău a făcut Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de Urgență.

„Ianuarie – februarie 2012. PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate.

Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderatori de la televiziuni care azi „răcnesc” despre nereformarea sistemului (ce zici dom Ciutacu ?).

Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar. Mâine, voi posta pe blogul meu băsescu.ro dar şi aici pe fb, un proiect al legii sănătăţii. Sper să-l citească şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis: „Trebuie să reconstruim tot sistemul sanitar”

După tragedia de la Piatra Neamț, reședintele Klaus Iohannis a declarat că au fost identificate problemele legate de aparatura din spitale și că au fost propuse o serie de soluții. Președintele a spus că în perioada următoare va fi făcută o modernizare a sistemelor de gaze, în special oxigen, din spitale, dar și a infrastructurii electrice.

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul nostru medical, care a scos în evidență toate deficiențele structurale neglijate ani și ani de zile. Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi și reglementări clare.

Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat și care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă și deplin angajată în slujba binelui românilor”, a declarat Iohannis, miercuri, după o după o ședință la care au participat reprezentanți ai sistemului medical.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: