Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu a fost comandant de navă, primar, ministru și a condus România. Ce pensie are fostul președinte?
Traian Băsescu a fost comandant de navă, primar, ministru și a condus România. Ce pensie are fostul președinte?

Traian Băsescu a fost comandant de navă, primar, ministru și a condus România. Ce pensie are fostul președinte?

Traian Băsescu duce o viață liniștită după cele două mandate de președinte al României.

Traian Băsescu a renunțat la cariera sa în politică, iar atenția lui se duce către cei patru nepoți pe care îi are. Acesta a declarat că este un om foarte fericit căruia nu îi lipsește nimic după ce fetele lui l-au făcut bunic.

Traian Băsescu a absolvit Institutul de Marină Mircea cel Batrân din Constanța și a terminat Facultatea de Navigație, la Secția Comercială. Acesta a fost Președintele României în anii 2004-2014 a fost președintele României.

Pensie bunicică după 2 mandate

Traian Băsescu a mărturisit că munca lui a fost apreciată și că este mulțumit de pensia pe care o are. Acesta primește lunar 2.987 de lei, dar se mai bucură și de indemnizaţia de 75% în calitate de fost preşedinte al României.

”Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât… Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a declarat Traian Băsescu ., potrivit cancan.ro

Soția, muza fostului Președinte

Maria Băsescu și Traian Băsescu au fost foarte discreți când a venit vorba de familie. Fostul președinte al României a povestit că nu s-a plâns la soția lui niciodată, nici măcar când avea probleme politice sau era criticat în funcția de Președinte.

Fostul șef al statului a declarat că familia pentru el este cel mai valoros lucru și că adoră să își petreacă timpul cu soția, fetele și nepoții lui.

„În viață trebuie să faci două lucruri: să faci copii și să ai pământ. Dacă vrei să crești trei copii, îi crești. Și nu plecați de la premiza că îi dă tata bani. Nu”, a mărturisit fostul șef al statului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: