Evenimentul Zilei > Actualitate > Trai pe vătrai sub protecția lui Cătălin Drulă. Fostul ministru al Transporturilor i-a răsplătit regește pe directori
Trai pe vătrai sub protecția lui Cătălin Drulă. Fostul ministru al Transporturilor i-a răsplătit regește pe directori

Trai pe vătrai sub protecția lui Cătălin Drulă. Fostul ministru al Transporturilor i-a răsplătit regește pe directori

Venituri de zile mari și funcții publice obținute de directorii numiți de Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în Guvernul lui Florin Cîțu.

Salarii fabuloase pentru directorii numiți de Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor. El a creat o companie în care unul dintre consilierii săi a primit funcția de preşedinte al consiliului de administraţie şi a mai numit trei directori cu salarii uriașe.

Salarii consistente pentru directorii lui Cătălin Drulă

Astfel, toţi cei 5 membrii din consiliul de administraţie care se întâlnesc o dată pe lună au indemnizații de 13.215 lei pe lună. Pe de altă parte, cei trei directori, printre care şi Mariana Ioniţă, primesc 43.895 de lei lunar, conform dezvăluirilor făcute în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Mariana Ioniță, locuiește într-o vila situată într-un cartier select construit de ANL în spatele complexului Romexpo. Potrivit unei investigații vila nu este menționată în declarația de avere, deși Ioniță a recunoscut ca acea casa a fost cumpărată de ea.

Mariana Ioniță era director general in Ministerul Transporturilor şi coordona instituțional activitatea Agenției Naționale pentru Locuințe la vremea în care s-a construit cartierul de vile, conform celor de la Newsweek.

La data de 25 februarie 2020, Mariana Ioniță a fost numită la șefia Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru o perioadă de patru luni (mandat care nu a expirat încă), deși nu avea experiență în domeniu.

Ce spunea Mariana Ioniță despre lipsurile din declarația de avere

Conform CV-ului său, Mariana Ioniță a fost director general în Ministerul Transporturilor, unde a coordonat instituțional activitatea Agenției Naționale pentru Locuințe. Se întâmpla în perioda 2004-2007, exact în perioada în care ANL a construit în secret un cartier rezidențial format din 124 de vile în spatele complexului Romexpo, mai spune sursa citată.

Atunci când a fost întrebată de ce nu a menționat vila în declarația de avere, Mariana Ioniță a precizat că a cumpărat casa de la un privat, nu direct de la ANL. „Eu mi-am cumpărat o casă dar nu din ANL. Eu am cumpărat o locuință de la cineva care a cumpărat de la ANL”, a declarat inițial Mariana Ioniță.

Apoi, s-a enervat și a spus că nu a fost niciodată șefă la ANL, deși din documentele publice rezultă că ea coordona direct activitatea instituțională a Agenției din partea Ministerului Transporturilor.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: