Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie pe râul Siret. Cinci adolescenți au murit înecați, încercând să salveze alți doi copii
Tragedie pe râul Siret. Cinci adolescenți au murit înecați, încercând să salveze alți doi copii

Tragedie pe râul Siret. Cinci adolescenți au murit înecați, încercând să salveze alți doi copii

Cinci adolescenți s-au înecat, duminică, în râul Siret, pe raza unei comune din județul Bacău. Cei cinci se aflau la scăldat pe malul Siretului, iar martorii spun că au intrat în apă, după alți doi copii, și nu au mai ieșit.

Tragedia s-a petrecut pe raza localității Cotu Grosului din comuna Filipeşti, județul Bacău, iar trupurile neînsuflețite au fost găsite și aduse la mal abia seara târziu. Conform informațiilor furnizate de reprezentanții ISU Bacău, victimele sunt doi adolescenți în vârstă de 14 ani, alți doi de 17 ani și unul de 18 ani.

Potrivit ISU Bacău, pompierii au scos pe rând din apa râului Siret trupurile celor cinci tineri, iar echipele medicale au încercat să-i resusciteze prin manevre de prim ajutor.

Incidentul de la Cotu Grosului a avut loc duminică seara, în jurul 18.20, cînd cei cinci adolescenți au fost dați dispăruți și exista bănuiala că s-ar fi înecat. Martorii aflați pe malul râului Siret au solicitat ajutorul ISU Bacău, prin numărul de telefon 112.

Căutările s-au încheiat după câteva ore

Astfel, mai multe echipe de căutare s-au format și au brăzdat apele Siretului în căutarea celor cinci tineri. Căutările s-au desfășurat cu echipe de scafandri profesioniști și două bărci.

În jurul orei 20.00 a fost găsită o primă victimă, unul dintre copii, care a fost adus la mal. Medicii prezenți la fața locului au încercat să-l readucă la viață prin manevre de resuscitare, însă a fost zadarnic. El a fost declarat decesat după câteva zeci de minute. După încă o oră au fost descoperite și celelalte patru corpuri neîsuflețite ale adolescenților.

„Urmarea intervenției din comuna Filipești, jud. Bacău: cele 5 victime nu au răspuns manevrelor de resuscitare fiind declarat decesul”, au precizat reprezentanţii ISU Bacău.

Ce au comunicat autoritățile

Din relatările oficiale ale autorităților, în jurul orei 18.20, polițiștii din Buhuși au fost sesizați, prin 112, că 7 persoane au intrat în râul Siret, iar 5 dintre acestea nu au mai ieșit la suprafața apei.

Din primele cercetări, s-a stabilit că, 7 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, toți din județul Neamț, ar fi mers la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipești, iar la un moment dat 5 dintre ei au fost luați de curenții de apă.

„În jurul orei 18.20, poliţiştii din Buhuşi au fost sesizaţi, prin 112, că şapte persoane au intrat în râul Siret, iar cinci dintre ei nu au mai ieşit la suprafaţa apei. (…) Din primele cercetări s-a stabilit că şapte tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, toţi din judeţul Neamţ, ar fi mers la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipeşti, iar la un moment dat cinci dintre ei au fost luaţi de curenţii de apă. Toţi cinci au fost scoşi din apă de pompieri însă, din păcate, au decedat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru.

Au murit salvându-i pe alții

Potrivit relatărilor unor martori, neconfirmate oficial, cei cinci care s-ar fi înecat deoarece ar fi încercat să salveze alți doi copii, care au scăpat, însă, cu viață.

„Cei cinci au făcut lanț uman ca să-i ajute pe cei doi care se aflau în dificultate. Au reșit să-i salveze pe cei doi, dar au căzut ei în vâltoare și s-au înecat”, ar fi povestit martorii de la fața locului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: