Evenimentul Zilei > Social > Tragedie la vârful Poliției! Un șef de post a murit: Stresul i-a pus capăt zilelor. „Ați scăpat de încă o pensie «specială»” FOTO
Tragedie la vârful Poliției! Un șef de post a murit: Stresul i-a pus capăt zilelor. „Ați scăpat de încă o pensie «specială»” FOTO

Tragedie la vârful Poliției! Un șef de post a murit: Stresul i-a pus capăt zilelor. „Ați scăpat de încă o pensie «specială»” FOTO

Informație de ultimă oră! Un șef de post din cadrul Poliției Române a decedat, la vârsta de doar 42 de ani, lăsând în urmă o familie îndurerată și doi copii ce-și vor aminti tatăl doar din fotografii. Anunțul a fost făcut de Sindicatul Europol, care a transmis autorităților politice din țară un mesaj foarte dur. 

Tragedie în Poliția Română. Șeful de post din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Caraș Severin, Venus Mustăcilă, a decedat la vârsta de doar 42 de ani. Bărbatul nu suferea de boli anterioare, însă presiunea de la locul de muncă a condus la moartea prematură a acestuia, a transmis sindicatul Europol.

Șeful de post Venus Mustăcilă a decedat: A suferit un infarct

„La 42 de ani, colegul nostru Venus Mustăcilă, șef de post în cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Caraș Severin a murit. A lăsat în urmă 2 copii care își vor aminti de tatăl lor doar din poze și din puținele momente petrecute împreună.

Venus Mustăcilă, șef de post Serviciul de Poliție Transporturi Caraș Severin

Colegii sunt și acum șocați de faptul că nu îl vor mai revedea pe Venus printre ei. Nu era cunoscut cu probleme medicale, însă stresul, presiunea volumului de muncă, programul de lucru haotic și multe alte consecințe ale profesiei de polițist au contribuit decisiv și i-au generat un infarct”, a transmis public sindicatul Europol.

„«Stimați» politicieni, ați scăpat de încă o pensie «specială»”

De altfel, reprezentanții sindicatului au transmis, cu această ocazie, și un mesaj dur autorităților politice din România. Pentru angajații din departamentul de Poliție, vârsta medie de pensionare este de 52 de ani, în condițiile în care, ulterior, speranța de viață este de circa 10 ani, însă politicienii se zbat în jurul ideii de „pensie specială”.

„«Stimați» politicieni, ați scăpat de încă o pensie «specială», așa cum vă place să îi spuneți. (…)

Vârsta medie de pensionare în Poliție este de aproximativ 52 de ani. Speranța de viață după pensionare nu depășește cu mult 10 ani. Pensia medie în rândul polițiștilor cu funcții de execuție este de 3900 lei. Pensiile militare nu sunt pensii „speciale”.

Cine ar fi dispus să primească câteva sute de lei în plus la pensie dar să nu prindă vârsta de 62 de ani?! Asta în condițiile în care speranța de viață în România este de aproximativ 75 de ani”, au afirmat reprezentanții sindicatului Europol.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.