Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la o petrecere în aer liber. Doi morți și 14 răniți după un atac cu arme de foc
Tragedie la o petrecere în aer liber. Doi morți și 14 răniți după un atac cu arme de foc

Tragedie la o petrecere în aer liber. Doi morți și 14 răniți după un atac cu arme de foc

Două persoane au fost ucise, iar alte 14 au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc într-un orășel din Statele Unite.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă seara, ora locală, în orășelul american Rochester, statul New York. Mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, aflați la o petrecere în aer liber, într-o curte privată, de pe Pennsylvania Avenue, situată în zona de nord-est a orașului au fost luați la țintă de un trăgător neidentificat.

Potrivit primelor informații, împușcăturile au izbucnit undeva după miezul nopții. În urma atacului armat, un număr de 14 persoane au fost rănite, iar alte două, un bărbat și o femeie și-au pierdut viața, după cum relatează publicația locală 13wham.com.

Cele 14 persoane rănite, care au vârste cuprinse între 17 și 23 de ani, au fost duse la două spitale locale pentru îngrijiri, iar din primele verificări reiese că nici una dintre acestea nu prezintă răni care i-ar putea pune viața în pericol.

Departamentul de poliție din Rochester a confirmat că împușcăturile din Pennsylvania Avenue au avut ca rezultat mai multe decese și a precizat că unitatea care anchetează crimele majore se află la fața locului pentru primele cercetări.

Într-un interviu acordat presei, șeful interimar al Rocheste Police Departament (RPD), Mark Simmons, a confirmat informațiile potrivit cărora 16 persoane, dintre participanții la petrecere, au fost împușcate, iar două dintre aceștia au murit. Șeful interimar al RPD a precizat că cele două victime au vârste cuprinse între 18 și 22 de ani.

„Este o tragedie de proporții epice pentru comunitatea noastră, dacă mă întrebați pe mine. Un atac cu 16 victime nu s-a mai întâmplat”, a spus Simmons, conform sursei citate.

„Este regretabil, este rușinos și vom face tot ceea ce putem, ca departament al poliției, să aducem acele persoane implicate în acest caz în fața justiției”, a mai adăugat el.

Până în prezent nu se cunoaște identitatea celui sau a celor care au deschis focul sau motivul care a stat în spatele acestui atac cu consecințe atât de grave. RPD nu a comentat nici despre ce tip sau câte arme au fost folosite de atacatori, însă a precizat că au fost trase câteva zeci de cartușe. În acest caz cercetările sunt în plină desfășurare, iar autoritățile urmează să reconstituie faptele și să stabilească modul în care s-a produs tragedia.

Mark Simmons a mai spus că scena crimei, unde s-a consumat tragedia, va fi izolată pentru o perioadă considerabilă de timp, astfel încât polițiștii să poată preleva orice urmă care ar putea duce la identificarea autorului atacului.

Șocant! Un vaccin anti COVID-19 ar putea declanșa o boală gravă! Producătorul evită discuția

Mișcarea Black Lives Matter pierde teren. Sondajele sunt clare!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.