Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Marea Neagră. A murit la doar 17 ani. Nu s-a mai putut face nimic
Tragedie la Marea Neagră. A murit la doar 17 ani. Nu s-a mai putut face nimic

Tragedie la Marea Neagră. A murit la doar 17 ani. Nu s-a mai putut face nimic

Un tânăr s-a înecat în Marea Neagră, în stațiunea Mamaia, după ce a căzut de pe placa cu care s-a aventurat în larg.

Tânărul, în vârstă de 17 ani, nu știa să înoate, dar cu toate acestea, a urcat pe placă și a ieșit pe mare, în dreptul stațiunii Mamaia, fără măcar să se protejeze cu o vestă de salvare. El a căzut de pe placă, iar acest lucru i-a fost fatal. Fără să știe să înoate și fără vesta de salvare care să-l țină la suprafață, adolescentul de 17 ani nu a avut nici o șansă. El a fost scos din apă abia după jumătate de oră, iar medicii au încercat zadarnic să-l resusciteze și să-l readucă la viață, după cum relatează observatornews.ro.

Incidentul tragic s-a petrecut luni, după amiază, în stațiunea Mamaia de la Marea Neagră. În jurul orei 16.00, la numărul de urgență 112 a sunat un alt adolescent care a anunțat că prietenul său a intrat în mare cu placa și nu a mai ieșit. În scurtă vreme, la faţa locului au fost trimise o ambarcațiune de căutare, scafandri, dar şi un elicoper SMURD care să cerceteze apa de la înălțime. Deși l-au găsit pe tânăr și au reușit să-l aducă la mal, salvatorii nu au avut decât să constate un nou deces făcut de ape.

Tânărul s-a aventurat pe mare, deși nu știa să înoate

Martorii spun că adolescentul intrase în apă împreună cu mai mulți prieteni cu plăcile de stand-up paddle. Nici unul dintre ei nu purta vestă de salvare, iar în ceea ce-l privește pe tânărul care s-a înecat, acesta nici nu știa să înoate. La un moment dat, băiatul de 17 ani s-a dezechilibrat, a căzut în mare și nu a mai reușit să iasă la suprafață.

A fost scos, abia după vreo jumătate de oră de căutări, când nu se mai putea face nimic. După ce salvatorii l-au scos din apă, medicii SMURD au început manevrele de resuscitare. Acestea au durat aproape o oră, timp în care s-au chinuit să-i repornească inima. A fost zadarnic, tânărul fiind mort.

În prezent, cazul a fost preluat de polițiștii din Constanța care cercetează pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul tragic.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: