Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie într-un cartier de lux. Un bloc de 21 de etaje s-a prăbușit. Oamenii își caută vecinii printre dărâmături
Tragedie într-un cartier de lux. Un bloc de 21 de etaje s-a prăbușit. Oamenii își caută vecinii printre dărâmături

Tragedie într-un cartier de lux. Un bloc de 21 de etaje s-a prăbușit. Oamenii își caută vecinii printre dărâmături

O clădire cu 21 de etaje s-a prăbușit într-un cartier rezidențial de lux din Lagos, cel mai mare oraș din Nigeria.

Blocul care s-a prăbușit a fost contruit de curând, iar autoritățile caută în zonă pentru a stabili câte persoane au fost prinse sub dărâmături. Până în prezent se știe că au fost salvate doar trei persoane, dar se așteaptă la un număr destul de ridicat de victime. Localnicii au crezut că este vorba de un cutremur, văzând uriașa clădire cum se prăbușește.

„Am crezut că este un cutremur. Ne-am grăbit să ieșim din apartamentul nostru. Am simțit cum clădirea în care ne aflam se mișcă și am știut că ceva nu este în regulă”, a declarat un rezident din zonă, Olu Apata, citat de CNN.

El a precizat că imobilul care s-a prăbușit s-a aflat în construcție în ultimii doi ani, iar dezvoltatorul a negociat cu mai mulți cumpărători.

Un funcționar public, a povestit, pentru CNN, cum s-a petrecut tragedia. El a precizat că lucra în biroul său, într-o clădire din apropiere.

„Am auzit un sunet puternic, neobișnuit din clădirea noastră de birouri. Pur și simplu vibra. Așa că m-am uitat pe fereastră, am văzut cum se prăbușea etaj cu etaj acel bloc. Bineînțeles, am fugit cu toții și am încercat să ne adăpostim în siguranță”, a povestit acesta.

Sursa foto: You Tube

Autoritățile se așteaptă la un număr mare de victime

Autoritățile din Nigeria au anunțat că au reușit să salveze doar trei persoane dintre dărâmături, dar este de așteptat ca acestea să nu fie singurele. Pe de altă parte, autoritățile locale se așteaptă la un număr destul de mare de victime, dat fiind că imobilul era locuit. Conform sursei citate, pompierii și serviciul de ambulanță se află la fața locului și caută printre dărâmături pentru a descoperi eventualele victime.

Oficialii nu au indicat câte persoane sunt date dispărute în prezent.

Până la sosirea echipelor de salvare, la fața locului mai multe sute de oameni au început să caute pe eventualii supraviețuitori. Aceștia săpau cu mâinile goale prin moloz, încercând să înlăture dărâmăturile

Estimările experților sunt îngrijorătoare

Trebuie spus că în Lagos nu este prima oară când se petrec astfel de tragedii. În urmă cu doi ani, în 2019, două clădiri între care și o școală s-au prăbușit, provocând câteva zeci de morți. De altfel, um expert citat de CNN a declarat că în Lagos sunt peste 1.000 de clădiri cu probleme de structură, în pericol să se prăbușească.

Ancheta asupra cauzei prăbușirii blocului de 21 de etaje este în desfășurare, iar reprezentanții autorităților locale evaluează posibile daune aduse structurilor din jur.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: