Evenimentul Zilei > International > Tragedie într-o închisoare supraaglomerată. 41 de deținuți au murit în timpul unui incendiu. VIDEO
Tragedie într-o închisoare supraaglomerată. 41 de deținuți au murit în timpul unui incendiu. VIDEO

Tragedie într-o închisoare supraaglomerată. 41 de deținuți au murit în timpul unui incendiu. VIDEO

Dezastru la o pușcărie din Indonezia, acolo unde 41 de persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu ce a fost provocat de un scurtcircuit.

Un incendiu devastator a ucis 41 de deținuți într-o pușcărie din provincia indoneziană Banten,  după cum a anunțat, miercuri, un ministru al guvernului de la Jakarta. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite în timpul incendiului, care din câte se pare a fost provocat de un scurtcircuit.

Cel mai mare dezastru provocat de un incendiu, în Indonezia, după cel din 2017

Incendiul, cel mai dezastruos din Indonezia, de la cel din anul 2017, atunci când 47 de persoane au murit în urma dezastrului de la o fabrică de artificii, a izbucnit la ora locală 1.45 într-un bloc al închisorii Tangerang, a declarat ministrul indonezian al legii și drepturilor omului, Yasonna Laoly, după ce a vizitat locul faptei.

„Lucrăm împreună cu autoritățile relevante pentru a cerceta cauzele incendiului și, bineînțeles, pentru a formula strategii de prevenire, astfel încât astfel de catastrofe grave să nu se mai repete”, a declarat ministrul, într-un comunicat, conform Reuters.

Oficialul a mai precizat că doi dintre morți sunt cetățeni străini, unul din Africa de Sud și unul din Portugalia. El a confirmat că închisoarea era suprapopulată atunci când a izbucnit incendiul. Celulele erau închise în acel moment, a declarat ministrul, dar, din cauza focului care se manifesta necontrolat, „unele camere nu au putut fi deschise”.

Rika Aprianti, o purtătoare de cuvânt a departamentului de închisori al ministerului, a declarat, miercuri, că 122 de persoane sunt deținute pentru infracțiuni legate de droguri într-un bloc construit pentru 38 de deținuți.

Toți cei 41 de morți erau deținuți

Rika a mai spus că toate cele 41 de victime erau deținuți, adăugând că autoritățile încă evacuau unitatea la ora locală 9.00. Închisorile din Indonezia sunt cunoscute ca fiind supraaglomerate. Experții au avertizat că fenomenul este cauzat și pentru că se pune accentul pe încarcerare mai mult decât pe reabilitare.

Miercuri dimineață, televiziunile locale au prezentat imagini cu flăcările care au cuprins centrul de detenție și, mai târziu, cu rămășițele carbonizate ale clădirii, în timp ce victimele erau scoase de la fața locului în saci mortuari portocalii.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: