Evenimentul Zilei > EVZ Special > Tragedie în sporturile cu motor. Un motociclist în vârstă de 19 ani a murit după ce s-a accidentat pe pistă
Tragedie în sporturile cu motor. Un motociclist în vârstă de 19 ani a murit după ce s-a accidentat pe pistă

Tragedie în sporturile cu motor. Un motociclist în vârstă de 19 ani a murit după ce s-a accidentat pe pistă

Francezul Jason Dupasquier a murit la un spital din Florența, după ce a suferit un accident foarte grav și nu a mai putut să fie salvat de către medici.

Jason Dupasquier, pilot francez în vârstă de 19 ani, participant în Moto GP, a murit, duminică, la spitalul Carregi din Florenţa. Acolo unde sportivul din Hexagon ajunsese de urgență, în stare foarte gravă, după ce s-a accidentat grav pe circuitul Mugello în sesiunea de calificare a Marelui Premiu de motociclism viteză, au anunţat organizatorii Campionatului Mondial MotoGP.

Motociclist din MotoGP, mort după un accident pe circuit

Sâmbătă noaptea, Jason Dupasquier a fost supus unei intervenții chirurgicale la torace, din cauza unei leziuni vasculare, dar starea lui a rămas gravă şi se afla la terapie intensivă în momentul decesului. Nu a mai putut fi salvat de medici, iar vestea despre dispariția sa a fost făcută publică de reprezentanții MotoGP.

„În pofida celor mai mari eforturi depuse de staff-ul medical al circuitului şi al celor care l-au îngrijit apoi pe pilotul elveţian, spitalul a anunţat că din nefericire Dupasquier a încetat din viaţă din cauza rănilor sale. În numele întregii familii MotoGP, noi transmite dragostea noastră echipei sale, familiei sale şi celor apropiaţi. Ne vei lipsi foarte mult, Jason”, se precizează în comunicatul de presă.

Dupasquier a căzut în ultimele momente ale sesiunii de calificări de sâmbătă, iar conform unor declaraţii ale altor piloţi implicaţi, japonezul Ayumu Sasaki şi spaniolul Jermey Alcoba, el a fost lovit de cel puţin o motocicletă, înainte de a aluneca fără suflare pe pistă. După un ajutor medical primit pe circuit, elveţianul de 19 ani a fost transportat cu un elicopter la centrul de traumatologie a spitalului Carregi, conform Agerpres.

Echipa și coechipierul lui Jason Dupasquier nu au mai luat startul

PrustelGP, echipa sa, şi conaţionalul său Thomas Luhti, de la Moto2, au decis să nu ia startul în Marele Premiu al Italiei de duminică.
În warm-up-ul de duminică dimineaţă, mai mulţi piloţi au arborat mesaje de susţinere a elveţianului, iar francezul Fabio Quartararo (Yamaha) i-a dedicat pole-position-ul său de la clasa MotoGP, sâmbătă, după accident.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.