Evenimentul Zilei > International > Tragedie în Peninsula Kamceatka, un elicopter cu 16 persoane s-a prăbușit. Opt persoane ar fi murit în urma impactului
Tragedie în Peninsula Kamceatka, un elicopter cu 16 persoane s-a prăbușit. Opt persoane ar fi murit în urma impactului

Tragedie în Peninsula Kamceatka, un elicopter cu 16 persoane s-a prăbușit. Opt persoane ar fi murit în urma impactului

Un elicopter cu 16 persoane la bord s-a prăbușit în Rusia și, din câte se pare, cel puțin 8 persoane au decedat după impactul cu solul.

Un elicopter care avea 16 persoane la bord, dintre care 13 erau turişti, s-a prăbuşit în peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus, au anunţat joi, într-un comunicat, reprezentanții guvernului local.

Elicopterul s-a prăbușit în zona lacului Kuril

Elicopterul Mi-8 al companiei Vityaz-Aero s-a prăbuşit în zona lacului Kuril din rezervaţia naturală Kronotski, se arată în comunicat.
Conform primelor informaţii, la bord se aflau trei membri ai echipajului şi 13 pasageri, toţi turişti. O echipă de salvare a ministerul rus pentru situaţii de urgenţă şi mai mulţi scafandri au fost trimişi la locul accidentului, conform sursei citate.

Potrivit unei surse din ministerul local al sănătăţii, nouă persoane au fost salvate. Au fost găsite nouă persoane, toate sunt în viaţă”, a declarat sursa pentru agenţia de ştiri Interfax, adăugând că operaţiunea de căutare continuă, conform Agerpres.

Agenţia Tass, care citează o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă, a transmis însă că opt din cele 16 persoane aflate la bordul elicopterului şi-au pierdut viaţa în accident.

În București, un elicopter a aterizat luna trecută la Piața Charles de Gaulle

Altfel, luna trecută, în București a avut loc un eveniment cu totul neobișnuit în care a fost implicat un elicopter militar ce aparține forțelor armate americane și care a aterizat de urgență pe Bulevardul Aviatorilor, doborând, totodată, și doi stâlpi de iluminat public. O dubă a fost lovită de unul dintre stâlpii care au fost doborâți de curenții de aer provocați de elicopter în momentul aterizării.

Elicopterul făcea un zbor de antrenament în vederea demonstrației militare ce urmează să aibă loc cu prilejul Zilei Aviației.

Potrivit martorilor care au observat incidentul, elicopterul zbura, alături de alte cinci aparate, într-o formație de șase, într-un zbor de antrenament. La un moment dat, aparatul, aflat în mijlocul formației, a pierdut altitudine și a început să coboare cu repeziciune spre pământ. Ajuns la câțiva metri deasupra locului de aterizare, pilotul a reușit să-l redreseze și să-l facă să aterizeze fără probleme.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: