Evenimentul Zilei > Sport > Tragedie în lumea fotbalului. Un fost atacant la Villarreal a murit înecat. Avea doar 25 de ani
Tragedie în lumea fotbalului. Un fost atacant la Villarreal a murit înecat. Avea doar 25 de ani

Tragedie în lumea fotbalului. Un fost atacant la Villarreal a murit înecat. Avea doar 25 de ani

Fotbalistul din uruguayan Franco Acosta a murit într-un accident în apropierea orașului său natal, Montevideo. El a dispărut, ieri, în timp ce încerca să traverseze un pârâu. Corpul său a fost recuperat astăzi.

Tragedie în lumea fotbalului. Acosta se afla într-o excursie cu familia, sărbătorind împlinirea vârstei de 25 de ani. El a încercat să înoate peste pârâul Pando și a fost dus în larg.

Achiziționat în 2015 de clubul spaniol Villarreal

Franco Acosta a fost un atacant al naționalei de tineret din Uruguay. În turneul de tineret sud-american U-20 din ianuarie 2015,  el a marcat două goluri împotriva echipei statului Chile. În total a marcat șase goluri în 14 meciuri pentru U-20. Acest lucru a venit pe lângă performanțe notabile avute și la echipa U-17.

Pentru semnătura sa s-au luptat mai multe cluburi de valoare din Europa. Astfel, Villarreal a ajuns la un acord cu clubul Montevideo Fénix și a obținut semnătura jucătorului pentru 1,5 milioane de euro la începutul anului 2015.  A fost vorba despre un contract pe o durată de cinci ani. El a fost repartizat echipei Villareal B și a marcat două goluri împotriva lui Hercules într-unul din primele sale meciuri din sezonul 2015-16, dar nu a jucat în a doua jumătate a sezonului. Și din această cauză  ultima sa convocare internațională a avut loc în vara anului 2015. El nu a fost chemat niciodată la naționala mare a Uruguayului.

Acosta evolua din 2020 în Uruguay

Tragedie în lumea fotbalului. Singura sa apariție în prima echipă a lui Villarreal a fost într-un meci amical al Cupei Emiratelor împotriva Lyonului în iulie 2015. El a intrat pe parcursul meciului fără rezultate remarcabile.

În următoarele două sezoane a fost împrumutat la Racing de Santander în 2018, unde a jucat în câteva meciuri. Ulterior a fost împrumutat în țara sa la formația  Plaza Colonia. Villarreal l-a eliberat la începutul anului 2020 și a rămas fără club până când a semnat, în această toamnă, cu Atenas, un alt club din Uruguay.

Fostul său club, Villarreal a transmis condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor fotbalistului uruguayan, titrează villarealusa.com.