Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în lumea filmului. A murit celebrul actor din filmele „Breaking Bad” și „The Lone Ranger”. FOTO
Tragedie în lumea filmului. A murit celebrul actor din filmele „Breaking Bad” și „The Lone Ranger”. FOTO

Tragedie în lumea filmului. A murit celebrul actor din filmele „Breaking Bad” și „The Lone Ranger”. FOTO

Saginaw Grant, un prolific actor și șef ereditar al Națiunii Sac & Fox din Oklahoma, a murit la vârsta de 85 de ani, în somn.

Actorul american Saginaw Grant, care a jucat în The Lone Ranger și în Breaking Bad, a murit. Actorul a murit în somn din cauze naturale miercuri la o casă de îngrijire din California, a declarat Lani Carmichael, publicistul său.

Ea a spus: „Iubea atât Oklahoma, cât și LA. Și-a făcut casa aici ca actor, dar nu și-a uitat niciodată rădăcinile în Oklahoma.

Născut la 20 iulie 1936, în Pawnee, Oklahoma, Grant a slujit în US Marine Corps și a fost un veteran al războiului coreean. A început să joace la sfârșitul anilor 1980.

Mobile - CineMagia.ro

Actorul a murit într-o unitate privată de îngrijire din Hollywood, California. Grant a fost actor, dansator, vorbitor motivațional, șef ereditar al Națiunea Sac și Fox.

Saginaw Grant a apărut în numeroase filme și emisiuni de televiziune

A continuat să apară în emisiuni precum Breaking Bad , Community și Veep. Este cunoscut pentru rolurile pe care le-a avut în ”The Lone Ranger”, ”The World’s Fastest Indian” și „Breaking Bad”.

„Să ne respectăm unii pe alții și să nu ne vorbim de rău”, era motto-ul lui Grant.

Grant a fost, de asemenea, activ în comunitatea veteranilor nativi americani și a participat ani de zile la Adunarea Națională a Veteranilor Indieni Americani, a declarat Joseph Podlasek, organizatorul evenimentului.

Saginaw Grant, Native American actor who appeared in The Lone Ranger and on Breaking Bad, dies at 85 | Daily Mail Online

Un memorial pentru Grant va avea loc în zona Los Angeles, dar detaliile nu au fost finalizate, a spus Carmichael, relatează Independent.

A participat chiar la Adunarea Națională a Veteranilor Indieni Americani

Evenimentul are loc anual în Wheaton, Illinois, unde participanții onorează veteranii și personalul militar din toate culturile, epocile și ramurile în stil nativ american.

„A crezut că este important ca oamenii nativi să fie recunoscuți ca veterani”, a declarat AP Joseph Podlasek, organizatorul evenimentului. „A fost bun și blând și foarte umil.”

Grant o avea pe fiica sa Lisa şi nepoții Cassandra, Vanessa și Della, precum și strănepoții lui Joseph, Sherry Jo, Stephen și Micah Little Crow; și frații Austin și Francis.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: