Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în largul insulei Kos din Marea Egee. Un mort, doi dispăruți și șase răniți după ce o ambarcațiune care transporta migranți s-a ciocnit cu o navă militară grecească
Tragedie în largul insulei Kos din Marea Egee. Un mort, doi dispăruți și șase răniți după ce o ambarcațiune care transporta migranți s-a ciocnit cu o navă militară grecească

Tragedie în largul insulei Kos din Marea Egee. Un mort, doi dispăruți și șase răniți după ce o ambarcațiune care transporta migranți s-a ciocnit cu o navă militară grecească

O persoană a fost ucisă, șase au fost rănite și două persoane sunt date dispărute dispărute după ce o ambarcațiune care transporta migranți s-a ciocnit cu o navă de patrulare a gărzii de coastă din Grecia miercuri dimineața.

Coliziunea a avut loc în apropierea insulei Kos din Marea Egee, a declarat purtătorul de cuvânt al  gărzii de coastă elene care a menționat faptul că ambarcațiunea care îi transporta pe migranți,  și în care se aflau 34 de persoane, nu avea lumini aprinse.

Un bărbat și un băiat în vârstă de 3 ani sunt dați dispăruți, iar celelalte persoane rănite au fost transportate la un spital din insula turistică Kos.

Grecia se confruntă cu o nouă creștere a numărului de migranți și refugiați care sosesc din Turcia vecină, sute de peroane ajungând zilnic pe țărmurile insulelor grecești din Marea Egee.

Guvernul de la Atena a promis luarea de măsuri ferme pentru a descuraja fenomenul migrației ilegale după ce în urmă cu aproximativ o lună, președintele Turciei, Recep Tayp Edogan, a amenințat Uniunea Europeană că ”va deschide robinetul cu migranți ” către Europa.

Afluxul crescut de migranți din ultima perioadă a sporit presiunea asupra taberelor de refugiați și așa supraaglomerate și a determinat noul guvern conservator de la Atena să anunțe o politică mai strictă de limitare a migrației ilegale, politică care include închiderea frontierelor și deportarea migranților către țările de origine.