Evenimentul Zilei > International > Tragedie în Casa Imperială a Japoniei: Tatăl prințesei moștenitoare Kiko a murit. Ce a făcut chiar înainte de a se stinge FOTO
Tragedie în Casa Imperială a Japoniei: Tatăl prințesei moștenitoare Kiko a murit. Ce a făcut chiar înainte de a se stinge FOTO

Tragedie în Casa Imperială a Japoniei: Tatăl prințesei moștenitoare Kiko a murit. Ce a făcut chiar înainte de a se stinge FOTO

Doliu uriaș în Japonia! Peste 125 de milioane de oameni sunt în lacrimi, după ce au aflat veștile cutremurătoare. Tatăl prințesei moștenitoare Kiko, profesor emerit, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. Anterior, acesta fusese internat în spital, însă autoritățile nu au făcut publică momentan cauza decesului.

Casa Imperială a Japoniei a fost lovită de o veste cruntă. Milioane de oameni sunt îndurerați. Agenția Casei a anunțat joi, 4 noiembrie, trecerea din viață a tatălui prințesei moștenitoare Kiko. Tatsuhiko Kawashima s-a stins la vârsta de 81 de ani.

Tatăl prințesei moștenitoare Kiko a Japoniei a murit

Moartea tatălui lui Kiko, soția prințului Akishino, fratele împăratului Naruhito, survine în contextul în care acesta a fost internat luna trecută, pe data de 19 octombrie, în Spitalul Internaţional Sf. Luca din Tokyo.

Autoritățile nu au făcut publice informații suplimentare în legătură cu decesul în cauză, însă surse apropiate familiei imperiale au precizat agențiilor internaționale de presă că prințesa Kiko și-a vizitat tatăl în repetate rânduri la instituția medicală, împreună cu cele două fiice ale sale, Mako și prințesa Kako. Aceleași surse au transmis că prințesa Kiko și-a văzut tatăl chiar înainte de a muri.

În altă ordine de idei, în urmă nu cu mult timp, Kawashima a fost martor la căsătoria uneia dintre nepoatele sale. Este vorba despre fosta prințesă Mako, care s-a cununat, pe data de 26 octombrie, cu Kei Komuro, un japonez care nu deținea vreun titlu nobil.

Cine a fost Tatsuhiko Kawashima

Tatsuhiko Kawashima a absolvit Facultatea de Economie a Universităţii din Tokyo în anul 1964. Ulterior, la aceeași instituție, cea mai prestigioasă din Japonia, de altfel, a obținut și o diplomă de master.

Studiile de doctorat și le-a continuat în străinătate. În anul 1971, Tatsuhiko Kawashima a obținut titlul de doctor în economie la Universitatea din Pennsylvania din Statele Unite ale Americii. În 1973, a devenit profesor asistent de economie la Universitatea Gakushuin și a fost promovat la catedră în 1976.

Timp de doi ani, începând din 1977, Kawashima a efectuat, de asemenea, cercetări la Institutul Internațional pentru Analiza Aplicată a Sistemelor din Austria. În cele din urmă, bărbatul a primit titlul onorific de profesor emerit.

Tatăl prințesei moștenitoare a Japoniei a trăit împreună cu familia sa într-un apartament din campusul Universităţii Gakushuin, înainte ca fiica lui, Kiko, să se căsătorească cu prinţul moștenitor Fumihito în anul 1990.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.