Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în aer. Un elicopter s-a prăbușit. Cel puțin două persoane și-au pierdut viața. Video
Tragedie în aer. Un elicopter s-a prăbușit. Cel puțin două persoane și-au pierdut viața. Video

Tragedie în aer. Un elicopter s-a prăbușit. Cel puțin două persoane și-au pierdut viața. Video

Tragedie în China. Cel puţin două persoane au murit, iar alte două au dispărut după ce un elicopter de tip Z-8 folosit la stingerea incendiilor s-a prăbuşit într-un lac din provincia Yunnan.

Tragedie în aer. Un elicopter s-a prăbușit.  Se pare că accidentul a avut loc în regiunea Dali din provincia chineză Yunnan, în sud-vestul vastei țări. Elicopterul s-a prăbușit în lacul Erhai.

Potrivit revistei olandeze specializată pe aviație, Scramble Magazine, elicopterul de tip Z-8 s-a prăbușit în timpul unei misiuni de stingere a incendiilor.

Momentul în care elicopterul s-a prăbușit

Pe imaginile video surprinse se poate observa cum elicopterul, aflat deasupra lacului, începe să se învârtă. Se pare că piloții au pierdut controlul aeronavei, iar în decurs de câteva secunde, elicopterul se prăbușește. Înainte de a atinge apa, aparatul de zbor a luat foc.

Potrivit sursei citate, se pare că accidentul a avut loc ieri, 10 mai, iar aparatul de zbor aparținea poliției militare, departamentul forestier, din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului.

Conform primelor informații, se pare că în momentul accidentului în elicopter se aflau 4 membri ai echipajului. Guvernul de la Beijing a confirmat accidentul. Imediat după impact, peste 16 ambarcațiuni de salvare și sute de persoane au sosit la fața locului, depunând eforturi pentru a salva persoanele aflate în elicopter. Din nefericire, două persoane au decedat în urma acestei tragedii.

Elicopterul care s-a prăbușit participa la misiuni de stingere a incendiilor, după ce mai multe păduri și pășuni întregi au luat foc în sud-vestul Chinei. Pentru aceste operațiuni autoritățile au mobilizat peste 2.500 de persoane.

China are operaționale zece elicoptere Z-8

Sursa citată precizează că, potrivit datelor proprii, China are operaționale zece elicoptere Z-8. În total, la bordul aeronavei se aflau patru oameni. Imaginile dramatice au fost postate pe internet. Vezi video aici.

Potrivit presei locale, aproximativ 500 de persoane sunt implicate în operațiunile de căutare a celor doi dispăruţi.

Aparatul de zbor se afla într-o misiune de lichidare a unui incendiu de vegetaţie din apropiere. Cauzele producereii accidentului nu se cunosc, deocamdată, informează defenseromania.ro.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: