Evenimentul Zilei > Monden > Tragedie imensă în lumea artistică! A murit un celebru actor. Nu a mai putut urca pe scenă FOTO
Tragedie imensă în lumea artistică! A murit un celebru actor. Nu a mai putut urca pe scenă FOTO

Tragedie imensă în lumea artistică! A murit un celebru actor. Nu a mai putut urca pe scenă FOTO

O figură emblematică a industriei s-a stins din viață. Un actor englez, cu o carieră vastă în televiziune, foarte bine cunoscut pentru interpretarea personajului Terrance Aubrey „Boycie” Boyce în serialul BBC Only Fools and Horses (1981-2003), a murit, după o „lungă luptă cu cancerul”.

Tragedie imensă în lumea artistică! Actorul John Challis a decedat. Starul din Only Fools and Horses a murit, duminică, la vârsta de 79 de ani, după o „lungă luptă cu cancerul”. Artistul a jucat și în continuarea/spin-off-ul său The Green Green Grass (2005-2009), și a pus în lumină personajul Monty Staines, începând cu seria a șaptea în serialul ITV Benidorm, din 2015 până în 2018.

Actorul John Challis a murit. Familia anunță un tribut

Decesul a fost confirmat, duminică dimineață, de familia actorului. Starul din Only Fools and Horses, cunoscut mai ales pentru rolul lui Boycie, a murit în urma unei lupte cu cancerul.

„Cu inimile îndurerate, vă aducem o veste atât de tristă. Dragul nostru prieten și al vostru, John Challis, a murit liniștit, în somn, după o lungă luptă cu cancerul”, a anunțat familia actorului, precizând că acesta va fi „mereu iubit pentru că l-a jucat pe «Boycie»”.

„El lasă o moștenire mare în urmă, care va continua să aducă plăcere și zâmbete mulți ani de acum încolo”, au mai transmis membrii familiei, într-o declarație înaintată presei internaționale, precizând că doresc intimitate în acest moment nefericit.

Familia a mai anunțat că, în viitorul apropiat, va organiza o ceremonie prin care să-i aducă un tribut actorului John Challis, pentru a-i „sărbători viața”.

Cine a fost John Challis. „Un om cu adevărat drăguț, decent și onorabil”

La începutul lunii septembrie, actorul John Challis și-a anulat un turneu din cauza stării precare de sănătate, după doar un singur spectacol. Actorul a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu doi ani de zile.

Este foarte cunoscut pentru rolul său din Only Fools and Horses, Boycie, pe care l-a jucat din anul 1981 până în 2003, alături de David Jason și Nicholas Lyndhurst. Actorul s-a mai făcut remarcat și în The Green Green Grass și Benidorm.

John Challis, în rolul lui Boycie

După aflarea veștii morții sale, omagiile pentru regretatul John Challis au început să curgă. Sheila Ferguson, prietenă a lui John Challis a scris: „Mă așteptam la acest lucru de câteva zile. Cu mare tristețe, vă spun că dragul meu prieten, John Challis (Boycie din OFAH), tocmai a murit. Am luat legătura cu soția lui, Carol, care este evident că are inima frântă, la fel ca și mine. Multă dragoste, Sxx”.

Tony Shepherd, cunoscut în industria radio, a notat: „Ah… Acum este foarte trist. Odihnește-te în pace, Boycie”.

John Nichol, un alt prieten al actorului, a transmis: „Sunt cu adevărat întristat să aflu că prietenul meu John Challis @BeingBoycie a murit. A fost un om cu adevărat drăguț, decent și onorabil și un mare susținător al RAF și al @Memorial_theFew în special. Transmitem dragoste pentru Carol & familia sa. RIP John”.

John Challis Carol Davies s-au căsătorit în anul 1995, potrivit express.co.uk.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: