Evenimentul Zilei > International > Tragedie de proporții! Un avion militar s-a prăbușit în sudul Filipinelor. 92 de persoane se aflau la bord
Tragedie de proporții! Un avion militar s-a prăbușit în sudul Filipinelor. 92 de persoane se aflau la bord

Tragedie de proporții! Un avion militar s-a prăbușit în sudul Filipinelor. 92 de persoane se aflau la bord

Tragedie de proporții! Un avion militar s-a prăbușit în sudul Filipinelor. 92 de persoane se aflau la bord. Autoritățile au reușit să salveze cel puțin 40 de persoane.

Avionul s-a prăbuşit duminică şi a fost cuprins de flăcări în sudul Filipinelor. Șeful armatei, generalul Cirilito Sobejana, a declarat că cel puţin 40 de persoane au fost salvate, transmite Reuters.

Aparatul, un C-130, s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe insula Jolo, în provincia Sulu, situată la circa 1.000 km sud de Manila.

Acesta transporta trupe şi cinci vehicule militare când a ratat pista de aterizare şi s-a prăbuşit „în timp ce încerca să capete din nou altitudine”. Majoritatea pasagerilor abia încheiaseră pregătirea militară de bază şi erau desfăşuraţi la Mindanao (sud).

Într-o fotografie publicată de ABS-CBN News pe Twitter se puteau vedea flăcări şi fum care ieşeau din fuzelajul distrus.

Autoritățile au intervenit

„Echipele de salvare sunt la faţa locului, ne rugăm să putem salva şi alte vieţi”, a spus generalul citat.

Ministrul apărării, Delfin Lorenzana, a precizat că avionul transporta de fapt 92 de persoane, inclusiv trei piloţi şi cinci membri ai echipajului.

Numeroase persoane au primit recent instrucţie militară de bază şi au fost trimise pe insula Mindanao în cadrul unei forţe operaţionale comune de luptă împotriva terorismului în această regiune cu majoritate musulmană.

Armata este foarte prezentă în sudul Filipinelor, din cauza implantării organizaţiei islamiste Abu Sayyaf, considerată drept grupare teroristă de către Washington. Abu Sayyaf este formată dintr-o reţea de militanţi cărora le sunt atribuite atentate teroriste sângeroase şi răpiri de turişti străini şi misionari creştini.