Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie aviatică. Toate persoanele de la bord au murit. VIDEO
Tragedie aviatică. Toate persoanele de la bord au murit. VIDEO

Tragedie aviatică. Toate persoanele de la bord au murit. VIDEO

Un avion s-a prăbuşit aproape de un teren de golf, în nordul Californiei, iar trei persoane au decedat în accident.

Un avion privat, de mici dimensiuni, s-a prăbușit pe un teren de golf, în regiunea lacului Tahoe, în California și a explodat, precum „o minge de foc”, după cum relatează publicația Daily Mail.

Aeronava a lovit solul între două case, potrivit unor martori citaţi de San Francisco Chronicle, şi a declanşat un incendiu care a fost stins rapid. Martori au declarat că, la impact, casele lor s-au zguduit.

„A fost şocant, foarte sfâşietor”, a declarat pentru San Francisco Chronicle, Caroline Bechdolt, o codirectoare a terenului de golf Ponderosa, care a fost martor la accident.

Ea a precizat că o roată a avionului s-a rupt şi a sărit până în garajul unei case din apropiere.

Trei persoane și-au pierdut viața

Trei persoane care se aflau la bord au murit în explozia care a zguduit locuințele din zonă. În schimb, nici o persoană de la sol nu a fost rănită în acest accident.

Numele persoanelor de la bordul aeronavei nu au fost dezvălute, după cum a transmis un purtător de cuvânt al departamentului şerifului din comitatul Nevada, în California.  National Transportation Safety Board (NTSB) urma să efectueze o anchetă şi să identifice cele trei victime.

Cum s-a produs accidentul

Avionul, de tip Bombardier CL 600, a decolat luni de la Coeur d’Alene, în Idaho, potrivit unor date de zbor de la Tarco Aircraft Funding cu sediul în Florida. Aparatul de zbor se îndrepta spre Aeroportul Truckee Tahoe, în nordul Californiei. Aparatul s-a prăbuşit într-o zonă împădurită de lângă aeroport, în apropiere de terenul de golf Ponderosa, au anunţat autoritățile.

Pilotul a anunţat controlorii de trafic aerian că avea nevoie să survoleze pista aeroportului înainte de aterizare, potrivit unei înregistrări a conversaţiei.

„Abia aşteptăm să vă vedem, băieţi”, ar fi declarat el, după care a semnalat că vede pista.

În urma incidentului în zonă a izbucnit un incendiu de pădure de dimensiuni reduse care a fost ținut sub control și stins de pompieri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: