Evenimentul Zilei > International > Tragedie aviatică! Avion cu 100 de persoane la bord, prăbușit
Tragedie aviatică! Avion cu 100 de persoane la bord, prăbușit

Tragedie aviatică! Avion cu 100 de persoane la bord, prăbușit

Cel puțin 12 persoane au murit după ce un avion care transporta 95 de pasageri și cinci membri ai echipajului s-a prăbușit la scurt timp după decolare în apropierea orașului Almaty din Kazahstan, vineri dimineață.

Potrivit autorităților aviației Almaty, avionul „a pierdut altitudinea după decolare și a străbătut un gard de beton”, înainte de a se ciocni cu o clădire cu două etaje.

Incidentul a avut loc la aproximativ 7:22 am, ora locală

Zborul Z2100, operat de compania Bek Air din Kazahstan, a fost programat să zboare din Almaty, cel mai mare oraș al țării, în capitala Nur-Sultan.

Polițiștii și lucrătorii de salvare au ajuns la locul accidentului din apropierea Aeroportului Internațional Almaty, Kazahstan.

Presa de stat din Kazah a declarat că cel puțin 12 persoane au fost ucise în accident, iar nouă persoane, inclusiv șase copii, au fost rănite.

Avionul s-a prăbușit la 19 secunde de la decolare, la aproximativ 5 kilometri (3,1 mile) de aeroport.

Autoritățile aeroportului au declarat că respondenții de urgență lucrează acum pentru evacuarea pasagerilor și a membrilor echipajului din epava.

Autorităţile fac cercetări pentru a se stabili cauza şi circumstanțele accidentului, potrivit edition.cnn.com

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.