Poliția turcă a intervenit cu gaze lacrimogene asupra manifestantelor, care protestau împotriva violoențelor asupra femeilor din Turcia. 

„Priviţi, din nefericire este adevărul: există un sistem, un stat, care se teme de noi”, a declarat o femeie pe nume Ulker, potrivit Agerpres.ro.

Poliţia le-a respins pe manifestante la intrarea pe bulevardul Istiqlal, principala arteră pietonală şi comercială din Istanbul. Mulțimea a fost dispersată cu ajutorul gazelor lacrimogene, apoi forțele de ordine s-au îndreptat cu câini spre manifestante, multe manifestante fugind pe străzile adiacente

Înainte de ora prevăzută pentru acest marş, poliţia a anunţat că nu va autoriza nicio manifestaţie pe bulevardul Istiklal şi că cei care vor încerca să protesteze vor fi respinşi.

Unele dintre manifestante, purtând măşti şi peruci colorate, scandau sloganuri precum "Nu vom tăcea, nu ne este frică, nu ne vom supune".

"În Turcia, violenţa faţă de femei este foarte răspândită, iar guvernul nu face nimic pentru a-i pune capăt. Tot ce putem face este să venim aici şi să ne facem auzită vocea", a explicat o manifestantă.

 

Te-ar putea interesa și: