Editura Evenimentul si Capital

TRAGEDIA COLECTIV. Bogdan Enache a DECEDAT, după ce a fost întors în România. Toboşarul trupei Goodbye to Gravity trebuia transferat în Elveţia

Bogdan Enache, toboşar al trupei Goodbye to Gravity
Autor: | | 33 Comentarii | 11317 Vizualizari

Toboşarul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a decedat duminică seara. Starea acestuia s-a agravat în timp ce era transferat către un spital din Elveţia, aşa că la doar o oră după decolare, avionul a făcut cale întoarsă spre aeroportul din Otopeni. Tânărul a murit la scurt după ce avionul a ajuns în România. În timpul zborului, se pare că toboşarul ar fi făcut un stop cardiorespirator, iar medicii l-au resuscitat mai mult timp.

Conform directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a fost resuscitat timp de 70 de minute, atât în aeronava care trebuia să-l ducă la o clinică din Elveţia, cât şi în ambulanţa care îl transporta spre Spitalul de Arşi.

UPDATE 18:00: Toboşarul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a decedat în urmă cu câteva minute, după ce aeronava care trebuia să ajungă în Elveţia s-a întors pe aeroportul Otopeni, din cauza agravării stării acestuia.

UPDATE ora 17.50: Bogdan Enache, toboşarul trupei Goodbye to Gravity, a fost adus înapoi în România, după ce starea acestuia s-a agravat pe drum. Tânărul trebuia să fie transferat în Elveţia, pentru că nu putea fi tratat corespunzător în ţară, însă medicii au decis să se întoarcă în România. Avionul a aterizat în jurul orei 17:40, la o oră după ce a decolat, pe aeroportul din Otopeni. Bărbatul a făcut stop cardiorespirator pe drum, potrivit B1Tv, iar medicii l-au resuscitat mai mult timp.

Situaţia lui Bogdan Enache

Familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru ca toboşarul să fie transferat acolo. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi din Capitală, unde acesta este internat din 30 octombrie, în stare critică, despre transferul acestuia în străinătate. Iniţial, familia a fost informată că toboşarul nu este asigurat, astfel că nu poate fi transferat în străinătate, scrie mediafax.ro.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au precizat că pacienţii pot fi transferaţi în străinătate, chiar dacă nu sunt asiguraţi, iar statul va acoperi costurile spitalizării acesta în spitalele din afara României.

Bogdan Enache a plecat în Elveţia în jurul orei 16:20, cu o aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație, special dotată medical pentru transportul aerian al victimelor, a anunţat MAI. Enache va fi asistat pe timpul zborului de o echipă mixtă de cadre medicale organizată de SMURD.

Potrivit prevederilor legale, pentru a putea beneficia de tratament în statele UE, decontat de statul român, în baza formularului E112, solicitantul trebuie să fie asigurat. Cererea şi dosarul medical sunt depuse la Casa de Asigurări de Sănătate, care verifică statutul de asigurat al persoanei solicitante. În situaţia în care, în urma verificărilor, se constată că persoana nu este asigurată, cererea de eliberare a formularului nu este aprobată, iar acest lucru se comunică în scris solicitantului.

Documentele necesare pentru eliberarea formularului E112 sunt: actul de identitate al beneficiarului (copie şi original pentru conformitate); actul de identitate (copie şi original) şi procura legalizată în cazul în care cererea este făcuta de altă persoană în numele beneficiarului; adeverinţă de salariat sau asigurat eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate (original); dosarul medical (copii ale documentelor medicale); raportul medical (model tipizat, în original); acceptul clinicii din statul membru UE unde urmează să se efectueze prestaţiile medicale, cu precizarea obligatorie a perioadei.

LIVE BLOG la Franta - Romania. Varianta soc pentru Halep. Anuntul din aceasta seara

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI