Sărbătoarea Învierii Domnului din 1991 a fost marcată de o tragedie care a declanșat un conflict interetnic care a durat șase săptămâni în localitățile giurgiuvene Ogrezeni, Bolintin Deal și Bolintin Vale. În acest timp românii au distrus 58 de case ale rromilor, înfuriați de crima din noaptea de Paște, dar și de înjunghierea unui barman în ziua de Înălțare.
În noapte de Paște a anului 1991, 6 spre 7 aprilie, tragedia a lovit satul giurgiuvean Bolintin Deal. Un rrom aflat sub influența băuturilor alcoolice a înjunghiat de mai multe ori un student român din localitate, imediat după slujba de Înviere. Tânărul a murit, iar a doua zi în localitate a început iureșul. Sub sunetul clopotelor bisericii din localitate, 2000 de români s-au strâns înarmați cu furci și topoare și au atacat casele țiganilor. 22 de gospodării au ars iar 2 au fost distruse cu buldozerele, rromii fugind în localitate vecină Bolintin Vale.
De Înălțare, un român înjunghiat de un țigan
După numai șase săptămâni, chiar în ziua de Înălțare, în localitate vecină Ogrezeni, un țigan ursar a înjunghiat un barman român, după ce încercase să sară peste rând pentru a-și cumpăra bere. De data aceasta tânărul a supraviețuit, dar românii au ieșit din nou în stradă pentru a-i îndepărta pe rromi din sat. Au incendiat 21 de case ale țiganilor, pompierii fiind opriți de români să intervină ca nu cumva să mai rămână ceva din gospodării și rromii să dispară defitiv din localitate. O zi mai târziu, în semn de solidaritate cu vecinii lor din Bolintin Deal si Ogrezeni, românii din Bolintin Vale au incendiat 13 case ale țiganilor. Adică fix casele în care se adăpostiseră rromii fugiți după moartea studentului din noapte de Paște.
Rromii nu au mai revenit în cele trei sate
Starea de ură la adresa țiganilor era întreținută și de informațiile care spun că după parastasul tânărului ucis de Paște, aceștia au dansat după muzică pusă la un casetofon în cimitirul în care acesta era înmormântat. Ba mai mult, oamenii se revolt și împotriva primarului din Ogrezeni, care le-a promis pâmânt țiganilor alungați din Bolintin Deal. Spiritele se calmează abia după intervenția jandarmilor și a trupelor special și după ce primarul și șeful de post sunt demiși. După 18 ani statul români le-a plătit rromilor despăgubiri de 550.000 de euro, dar familiile țiganilor implicate în conflictul interetnic de atunci nu au mai revenit niciodată să locuiască în cele trei localități.