„Dan Chioru”, supranumit „Pablo Escobar al României”,  a primit 11 ani de închisoare, iar complicele său Cristinel Dumitrache cinci ani și nouă luni. Fostul polițist Petru Pitcovici, despre care se spunea că l-ar fi „sprijinit„ pe traficant, a fost achitat. Toți au fost judecați pentru trafic de droguri de mare risc. Decizia magistraților Tribunalului București nu este, însă, definitivă. Apelul se va judeca la Curtea de Apel București.

Dan Chioru a devenit celebru în urmă cu ceva timp din pricina metodei inspirate din filmele cu mafioți prin care își proteja stupefiantele. Drogurile erau ascunse într-un cavou, iar personajul deseori își pierdea urma în același loc. Polițiștii l-au prins, însă, după semnalul telefonului său mobil.

Acum aproape doi ani, procurorii DIICOT au descins în cavoul de lux al familiei lui Dan Chioru, evaluat la peste 100.000 de euro. Au avut informaţii că acesta ar fi ascuns în mormântul mamei sale o mare cantitate de droguri. Interesant este cum au aflat acest lucru. Deşi bărbatul găsise locul perfect, el vorbea mult la telefon, iar anchetatorii îi ascultau convorbirile. Chioru nu se sfia să discute la telefon despre afacerile sale chiar din cimitir, la ore târzii din noapte.  Limbajul era însă unul codificat, scrie Cancan.