Evenimentul Zilei > Actualitate > Trafic îngreunat pe Autostrada Soarelui. La ieşirea din Capitală de circulă în coloană
Trafic îngreunat pe Autostrada Soarelui. La ieşirea din Capitală de circulă în coloană

Trafic îngreunat pe Autostrada Soarelui. La ieşirea din Capitală de circulă în coloană

Un al doilea val de aglomeraţie pe Autostrada Soarelui spre Constanţa, deja se circulă în coloană pe centura Bucureşti Sud, la breteaua de intrare pe autostradă.

Spre deosebire de situaţia de joi după-amiază, atunci când ieşirea din Bucureşti, pe Bulevardul Theodor Pallady, a fost aproape blocată, vineri dimineaţă, sunt foarte mulţi şoferi din provincie, care merg către litoral. Echipajele Poliţiei Rutiere sunt prezente la intrarea pe autostradă şi transmite date către celelalte echipaje de patrulare.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu depăşească viteza legală pe autostradă, pentru că sunt mai multe radare, în special pe sensul spre Constanţa.

Pe Autostrada Soarelui este în vigoare, până la or 22.00, restricţia de tonaj pentru autovehiculele care transportă mărfuri neperisabile.

Traficul rutier în minivacanța de 1 Mai va fi supravegheat de peste 7.000 de polițiști și 420 de aparate radar, iar circulația pe Autostrada Soarelui ar putea fi monitorizată și cu ajutorul unui elicopter, în condițiile în care drumurile spre litoral s-ar putea aglomera, a anunţat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

"Pentru fluidizarea traficului și pentru prevenirea accidentelor rutiere, începând chiar de astăzi și până duminică inclusiv, vor fi în misiune 3.600 de polițiști rutieri, sprijiniți de alți 3.600 de polițiști de ordine publică. Pe lângă măsurile de dirijare a circulației, aceștia vor acționa zilnic, în medie, cu 420 de aparate radar, pentru a-i descuraja și sancționa pe vitezomani", spus Gabriel Oprea, citat de Mediafax.

Ministrul Gabriel Oprea a spus că, în minivacanța de 1 Mai, se așteaptă ca traficul să se aglomereze, astfel că dispozitive suplimentare de poliție rutieră vor fi amplasate la ieșirile din București, pe DN1, în zona stațiunilor turistice de pe litoral și de pe Valea Prahovei.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: