Evenimentul Zilei > Actualitate > Trafic de coșmar pe drumul spre munte. Pe Valea Prahovei se circula bară la bară
Trafic de coșmar pe drumul spre munte. Pe Valea Prahovei se circula bară la bară

Trafic de coșmar pe drumul spre munte. Pe Valea Prahovei se circula bară la bară

Întrucât a început weekend-ul, drumul spre munte a devenit, ca de fiecare dată, un coșmar. Încă de la orele prânzului se circulă în coloană pe sensul de urcare al DN1 București-Brașov.

 

Sunt înregistrate valori ridicate de trafic, fiind formată coloană în mișcare între kilometrii 101+500 de metri – 106, între localitătile Nistorești si Comarnic, județul Prahova.

De asemenea, pe sensul către Brașov, aglomerație este și între Poiana Țapului și zona centrală a stațiunii Bușteni.

Polițiștii acționează pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, anunță europafm.ro.

Conducătorii auto care pornesc din Braşov către Bucureşti pot să circule, pentru a evita în aceste zile traficul infernal de pe Valea Prahovei, și pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti. Automobiliştii care pleacă din zona Bran-Moieciu le reamintim că pot folosi rutele DN73 Braşov – Bran – Piteşti, A1 Piteşti – Bucureşti sau DN73 Braşov – Bran – Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ – Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti, cu precizarea că acest traseu este mai lung şi străbate multe localităţi.

De asemena, autostrada A1 București – Pitești poate prelua fără probleme valorile ridicate de trafic, însă este posibil ca înainte de lăsarea serii să se circule în coloană la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti.

Poliția îi sfătuiește pe conducătorii auto care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

Concret, pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

– București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;

– București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: