Evenimentul Zilei > Actualitate > Tradiții și credințe de Anul Nou. Ce să faci ca să fii bogat și să ai noroc în dragoste
Tradiții și credințe de Anul Nou. Ce să faci ca să fii bogat și să ai noroc în dragoste

Tradiții și credințe de Anul Nou. Ce să faci ca să fii bogat și să ai noroc în dragoste

Mai toate sărbătorile sunt asociate cu tot felul de obiceiuri și superstiții de care oamenii țin cont. Anul Nou nu face nici el excepție. Dacă porți ceva roșu, nu arunci gunoiul în ultima seară a anului sau ai bani în buzunar, vei avea 12 luni extraordinare.

Iată ce alte superstiții de Revelion respectă diferite popoare din diverse colțuri ale globului:

Pentru a avea mai mulți bani anul viitor, o superstiție de care mulți români țin cont spune să pui facturile sub covor înainte că ceasul să bată miezul nopții. Pentru a-ți îmbunătăți șansele de a avea noroc la bani, asigura-te că spargi și un pahar în timp ce cânți clasicul „Happy New Year!”.

S-ar putea să sune brutal, dar în unele părți din Mexic, mai ales în sud, oamenii construiesc un manechin numit „el viejo” sau „ano viejo” (n.r. anul trecut) căruia îi dau foc la trecerea dintre ani.

Afganii sunt de părere că noul an va merge bine dacă începi să faci fapte bune încă din prima zi. De asemenea, asigura-te că porți verde în timp ce gătești alimente care au această culoarea.

Dacă mergi în Rio de Janeiro în noaptea de Anul Nou, asigura-te că îți aduci haine frumoase, albe, despre care locuitorii cred că aduc liniște sufletească în anul următor. Brazilienii susțin că miezul nopții ar trebui să te prindă în apă, sărind șapte valuri, dacă vrei să îți îmbunătățești șansele de succes în următoarele 12 luni.

În Filipine, oamenii poartă haine cu buline și sar cât de mult pot la miezul nopții, sperând că vor intra în noul an cu câțiva centimetri mai înalți. Pentru a aduce prosperitate în noul an, filipinezii împrăștie monede în fiecare camera la trecerea dintre ani. Ei mai cred că dacă menții lumina aprinsă și vei avea 12 fructe rotunde pe masă, vei avea noroc.

În unele țări, cum ar fi Venezuela sau Bolivia, oamenii cred că dacă mănâncă 12 boabe de struguri la miezul nopții vor atrage norocul. Pentru cei care doresc să călătorească în anul următor, există alt truc: plimbarea cu o valiza în jurul casei sau blocului.

O altă superstiție spune că dacă vei fi pupată de Anul Nou, vei avea o viață amoroasă satisfăcătoare, scrie peroz.ro.