Lupta de clasă: Toyota a lansat un model sport care se va "bate" cu un coupe Porsche

Lupta de clasă: Toyota a lansat un model sport care se va "bate" cu un coupe Porsche

Toyota a prezentat, la Salonul auto de la Tokyo, coupe-ul sportiv GT-86, rodul unei colaborări cu Subaru. Jurnaliştii de la "Autocar", care au testat primii maşina, pe un circuit din Japonia, au comparat-o cu Porsche Cayman, etalonul acestui segment.

Toyota a revenit la sentimente mai bune faţă de design şi performanţă. Odată cu lansarea coupe-ului sportiv GT 86.

Cel mai mare producător auto japonez a prezentat, în premieră mondială, la Salonul auto de la Tokyo, cel mai interesant şi, foarte posibil, cel mai reuşit model al său din ultima bună bucată de vreme.

Acestea sunt primele imagini oficiale cu modelul Toyota (4,24 metri lungime) realizat în colaborare cu Subaru (producător care a lansat şi el o versiune proprie, "botezată" BRZ).

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiştii revistei britanice de specialitate "Autocar", care au testat, zilele acestea, pe un circuit din Japonia, unul dintre primele exemplare Toyota GT 86 (dintr-o serie pre-producţie) au lăudat aproape fără rezerve noul model.

Cea mai mare onoare primită de coupe-ul cu 2+2 locuri, motor boxer de 2.0 litri (200 CP) şi tracţiune spate) a fost comparaţia cu Porsche Boxster, modelul-etalon al acestui segment.