Editura Evenimentul si Capital

Totul despre starea de sănătate a Regelui Mihai I

Fotografie document a Mitropoliei rnOrtodoxe Române pentru Europa Occidentală și Meridională, realizată pe 15 martie 1998, la Paris, când arhimandritul Iosif a fost hirotonisit arhiepiscop pentru Europa Occidentală și Meridională.
Autor: | | 0 Comentarii | 858 Vizualizari

Sănătatea Regelui Mihai este în continuare îngrijorătoare, medicii considerând că este prea riscantă deplasarea Majestății Sale de la reședința privată din Elveția la spital. Doctorii au recomandat un tratament pentru a preveni suferința acestuia și pentru a-i păstra confortul fizic și psihologic

Prezenţa la reşedinţa privată din Elveţia va fi limitată în continuare doar la fiicele Majestăţii Sale şi la Mitropolitul Iosif, a anunțat, ieri, Biroul de Presă al Majestății Sale. „În zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestății Sale aflându-se pe o platformă constantă. Medicii au administrat o medicație care să ușureze somnul și respirația. Cu toate acestea, Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. (...) Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moștenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-și relua activitățile publice”, transmite Casa Regală, într-un comunicat de presă.

Dezvăluirile Principelui Nicolae

Nepotul Regelui Mihai, Nicholas de Roumanie Medforth-Mills, căruia i s-a interzis să-și vadă bunicul aflat pe patul de moarte, a devoalat că acceptul retragerii titlurilor sale, din 2015, nu este scris de el şi nici semnat până la această oră. „Declaraţia mea din august 2015, referitoare la acceptul retragerii titlului, nu a fost scrisă de mine. Am fost obligat să o accept, am refuzat să o semnez şi până la acest moment este nesemnată. Nu a existat vreodată nicio înţelegere şi niciun acord semnat referitor la plecarea mea definitivă din România şi condiţia de a nu mă întoarce. Nu aş fi acceptat să mi se impună un exil de acest fel. (...) După îndepărtarea mea din Casa Regală, singura dată când am mai avut acces la bunicul meu a fost la Aubonne în 2015 cu ocazia zilei de naștere a bunicului meu. Am vorbit despre pasiunile noastre comune. M-a întrebat, la un moment dat, cum este în România și ce proiecte mai am acolo. În acel moment, am înțeles că regele nu știa nici măcar că eu fusesem nevoit să părăsesc țara. Menţionez că aceasta a fost o discuţie privată între mine şi bunicul meu, aşadar, absolut nimeni, în afară de noi doi, nu are cum să pretindă că ar şti ce am discutat atunci”, a transmis, sâmbătă, Principele Nicolae, într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

Medicii decid, nu Familia Regală

Șeful Casei Majestății Sale Regelui, Andrew Popper, a spus că doctorii elevețieni sunt cei care refuză să facă publice informații despre starea de sănătate a fostului suveran, și nu Familia Regală. „Şi noi ne-am dori ca medici elvețieni să publice un comunicat medical. Și le-am cerut acest lucru. Din păcate, ei nu pot să o facă, pentru că legea elvețiană nu le dă dreptul să dea comunicate de acest gen”, a declara Popper, într-un interviu acordat TVR 1, adăugând că actualele condiţii nu permit nici publicarea de poze cu Regele Mihai, fiindcă ar ataca demnitatea Majestăţii Sale.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro

Rubato

24,00Lei

Viscolul

24,00Lei

Generation P

26,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI