În topul celor mai bogate femei din lume întocmit de celebra revistă se regăsesc 328 de femei. Mai jos vă prezentăm pe cele cinci femei care domină în domeniul afacerilor obținând profituri spectaculoase.

Care sunt cele mai bogate femei din lume

1.Francoise Bettencourt Meyers. Pe primul loc se poziţionează Francoise Bettencourt Meyers, nepoata fondatorului L’Oreal. Moştenitoarea imperiului L’Oréal, Francoise Bettencourt Meyers, are o valoare netă de 73,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes . Ea și-a moștenit averea de la mama ei, Liliane Bettencourt, care a decedat în 2017.

Liliane Bettencourt a fost fiica lui Eugene Schueller, care a fondat L’Oréal. Bettencourt Meyers a lucrat în consiliul de administrație L’Oreal de mai bine de două decenii, potrivit Forbes. Este căsătorită cu Jean-Pierre Meyers din 1984.

Francoise Bettencourt Meyers în 2011

2.Alice Walton: Alice a pierdut locul întâi în fața lui Bettencourt Meyers, dar are o valoare netă uimitoare de 61,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Tatăl ei, Sam Walton, care a murit în 1992, a fondat Walmart și Sam’s Club.  Averea ei este estimata la 68.7 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Alice se concentrează mai mult pe artă. Are în colecţia sa piese care valorează sute de milioane de dolari. Mai mult, ea este cea care a deschis Muzeul de artă americană Crystal Bridge din Bentonville, Arkansas. Muzeul de Artă Americană Crystal Bridges include lucrări de la Andy Warhol, Norman Rockwell și Mark Rothko, potrivit Forbes.

Alice Walton așteaptă pe scenă în cadrul evenimentului anual al adunării acționarilor Walmart din 1 iunie 2018 în Fayetteville, Arkansas

3.MacKenzie Scott: Este fosta soţie a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Averea ei este estimată la 54.9 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii provine de la fostul soţ, cel mai bogat om din lume la acest moment, cu o avere de 182 de miliarde de dolari.

A fost căsătorită cu Jeff Bezos din 1993 până în 2019, are o valoare netă de 53 miliarde de dolari. Divorțul lor este considerat cel mai scump din istorie . Scott „a devenit apoi cel mai mare filantrop pe toată perioada pandemiei, oferind subvenții de 5,8 miliarde de dolari către 500 de organizații nonprofit din SUA, susținând cauze precum echitatea rasială, drepturile LGBTQ + și sănătatea publică”, potrivit Forbes.  Scott, care are un fiu cu Bezos, s-a căsătorit cu Dan Jewett în 2021.

MacKenzie Scott în 2018

4. Julia Koch: Are o avere estimată la 44.9 miliarde de dolari. Julia este văduva lui David Koch care a deţinut Koch Industries, o multinațională care se ocupă de fabricarea, rafinarea şi distribuţia de petrol, produse chimice şi energie. Charles Koch, acum în vârstă de 85 de ani, este fratele mai mare al lui David și deține, de asemenea,  acțiuni de 42%. Julia are trei copii – Mary, John și David Jr.

Julia Flesher Koch Net Worth | Celebrity Net Worth

5. Miriam Adelson, care deține 56% din acțiunile din Las Vegas Sands, are o valoare netă de 38,2 miliarde de dolari. Las Vegas Sands a fost deținut de soțul Sheldon Adelson, care a decedat în 2021.

Compania a pierdut 985 milioane de dolari în al doilea trimestru al anului 2020, deoarece cele două cazinouri și stațiuni din Vegas au fost închise din cauza blocărilor la nivel de stat, potrivit Forbes.

Miriam Adelson

„Cazinourile s-au redeschis în iunie 2020, însă afacerea a încheiat anul cu pierderi nete de 1,69 miliarde de dolari, comparativ cu profiturile de 2,7 miliarde de dolari din anul precedent. Las Vegas Sands a anunțat la începutul acestui an că își vinde proprietățile din Las Vegas.