Frumuseţe ciudată

În zilele noastre, femeile au tot felul de ritualuri de înfrumusețare și apelează la o mulțime de produse cosmetice pentru a se pune în valoare, dar în antichitate, ritualurile acestea erau care mai de care mai bizare.

Cleopatra se îmbăia în lapte de măgar, regina Maria a Scoţiei se îmbăia în vin, George Sands se îmbăia în lapte de vacă cu miere, iar Isabeau de Bavaria (secolul XII) se îmbăia în lapte de măgar, după aceea îşi freca corpul cu glande de crocodil şi creier de vier.

La capitolul produse de frumusețe, femeile și-au găsit sfârșitul din cauza machiajului realizat din substanțe toxice, a rujurilor cu mercur și multe alte cosmetice toxice pe care și le aplicau.

Diplomație bizară

Liderul tribului Hehe, Mkwavinyika Mwamuyinga (1855-19 iulie 1898), a fost uciși de germanii care doreau să pună stăpânire pe zona respectivă. După ce s-a sinucis, capul acestuia a fost tăiat de către soldații germani, și păstrat ca un trofeu al reușitei lor. După numai câțiva ani,

britanicii au vrut trofeul bizar pentru a-l putea face cadou oficialilor din provincia Tanganyika, mulțumindu-le astfel pentru sprijinul oferit în Primului Război Mondial.

Partea cea mai bizară este că pentru ca dorința britanicilor să fie îndeplinită, au adăugat următoarea clauză în Tratatul de la Versailles.

Ziua Neagră

Pe data de 19 mai  1780, Noua Anglie a fost cuprinsă de un nor dens și negru. Prima cauză a evenimentului se crede că ar fi fost o combinaţie de fum de la incendiile de vegetaţie, o ceaţă deasă şi nori.

Pe timpul nopții, cenușa a ajuns în râuri, sugerând prezenta fumului.

Ultima vrăjitoare

Poveștile cu vrăjitoare au reprezentat de-a lungul timpului un subiect fascinant pentru foarte multe persoane.

În anul 1944, a fost „executată” ultima vrăjitoare: Jane Rebecca Yorke. Aceasta era un medium englez care a ajuns în atenția autorităților din cauza afirmațiilor pe care le făcea despre exploatarea fricilor din timpul războiului. Aceasta organiza ședințe de spiritism în care furniza informații false.

Yorke a fost condamnată conform actului vrăjitoriei din 1735.

Aceasta a fost arestată în iulie 1944. La proces, Tribunalul Penal Central din Londra a fost găsită vinovată de vrăjitorie. Yorke a fost amendată cu 5 lire şi a fost eliberată pentru bună purtare promițând că nu va mai organiza sedinţe de spiritism.

Otomanii și grecii

În 1821, când Imperiul Otoman ocupa Greia, la mijlocul luptei, turcii au rămas fără muniție. Astfel, aceștia au decis să dărâme Acropolele pentru a folosi plumbul în scopul de a confecționa materiale pentru luptă.  La auzul acestora, grecii au preferat să le dea otomanilor gloanțele pe care le avea pentru a salva celebrele Acropole.

Timpul inventat

Heribert IIig a dezvoltat o teorie în anul 1991 prin care  susține că unele perioade din istorie ar fi fost inventate Ilig credea că acest fapt a fost obţinut prin aliteraţie, reprezentare falsă şi documente contrafăcute.

Morți în cada cu apă fierbinte

În 1970, un bărbat de 58 de ani şi soţia sa de 53 au murit după ce au făcut o baie „fatală”. Aceștia au stat mult prea mult timp într-o cadă cu apă fierbinte. La un moment dat, aceștia au adormit, dar nu s-au mai trezit niciodată.

Moarte stranie

După decesul Papei Paul al VI-lea (1978), Albino Luciani a fost ales pentru a-l succede şi şi-a ales ca nume pseudonimul Papa Ioan Paul I-ul. După alegerea sa, i-a spus îngrijitorului casei că nu va domni pentru mult timp. Peste 33 de zile acesta a murit. Dat fiind faptul că nu s-a făcut nicio autopsie, au apărut destule teorii ale conspirației în jurul morții sale

Toreador interzis

În 1900, Maria Salome a devenit prima femeie toreador din istorie. După ce aceasta a ajuns să fie „exagerat” de populară, Guvernul spaniol a decis ca femeile nu pot fi toreador pentru ca este imoral, scrie descoperă.ro.

Te-ar putea interesa și: