ConsumerReports a realizant clasamentul celor mai violente jocuri video din 2014. Pe primul loc este Grand Theft Auto V, urmat de Watch_Dogs, iar The Evil Within, completează podiumul. Clasamentul este completat de Assassin’s Creed Unity şi Sunset Overdrive.

Grand Theft Auto V (abreviat GTA V) este un joc video de tipul open world action-adventure realizat de Rockstar North și publicat de Rockstar Games pe consolele Xbox 360 și PlayStation 3. Lansarea acestuia a avut loc pe 17 Septembrie 2013. Jocul este cel de-al 15-lea din seria Grand Theft Auto şi începe a cincea eră a jocului, lucru anunţat de altfel prin cifra din titlu. Acțiunea se desfășoară în orașul fictiv Los Santos, o parodie a oraşului Los Angeles, şi în zonele înconjurătoare specifice sudului statului San Andreas, parodie entru California.

Watch_Dogs este un joc open world de acțiune-aventură dezvoltat de Ubisoft Montreal și publicat de Ubisoft. Jocul a fost lansat pe 27 mai 2014 pentru Microsoft Windows, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 și Xbox One. Versiunea pentru Wii U, planificată să apară spre sfârșitul anului 2014, este dezvoltată de Ubisoft România. Watch Dogs este un shooter third person. Acțiunea jocului se petrece în Chicago, Illinois. Metropola este controlată de o rețea numită CtOS în care Aiden Pearce, un hacker, poate intra, având acces la diferite sisteme electronice sau pentru a obține și de a controla informații în avantajul său.

The Evil Within, unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului. Acesta a fost lansat în octombrie şi spune povestea detectivului Sebastian Castellanos care, în timp ce investighează scena unui masacru, ia contact cu o forță misterioasă și este catapultat într-o lume sinistră în care creaturi înfricoșătoare umblă nestingherite. A fost dezvoltat pentru Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 şi Xbox One.

Assassin’s Creed Unity deschide un nou capitol din franciza Assassin’s Creed, propulsat de motorul Anvil reconstruit de la zero pentru Next Gen. Jocul propune o experienţă unică pentru căderea Bastiliei, executarea regelui Ludovic al XVI-lea, Revoluţiei Franceze. Jocul poartă userii într-un Paris de la 1789, după Revoluție, loc în care domneşte haosul şi teroarea.

Sunset Overdrive Xbox One, dezvoltat de Ratchet and Clank, este un joc de tip acţiune horror lansat de  Microsoft  în octombrie 2014, fiind disponibil pentru Xbox One. Acţiunea jocului porneşte de la faptul că o băutură energizantă a transformat o mare parte din populație într-un fel de monștri însetați și infometați care vind din toate părțile și în toate mărimile și dimensiunile.

Te-ar putea interesa și: