Evenimentul Zilei > EVZ Special > TOP 3 destinatii BANTUITE din lume. Voi aţi trecut pe aici?
TOP 3 destinatii BANTUITE din lume. Voi aţi trecut pe aici?

TOP 3 destinatii BANTUITE din lume. Voi aţi trecut pe aici?

Destinaţiile bântuite sunt printre cele mai vizitate de oameni. Deşi ar trebui să se teamă, toţi mai mulţi turişti vin în diferite colţuri ale lumii pentru a dormi măcar o noapte îna cest loc.

1. Castelul Chillingham din Marea Britanie se spune că este cel mai bântuit loc din lume. Este cu castel medieval din satul Chillingham, situat în nordul provinciei Northumberland, Anglia. Din sec. al XIII-lea și până în 1980 a fost reședința familiei Grey și a descendenților acesteia — iarlii de Tankerville.

La început, pe la sfârșitul sec. al XII-lea, castelul era o mănăstire. În 1298, regele Eduard I a poposit aici în timpul călătoriei sale către Scoția pentru a înfrunta trupele scoțiene conduse de William Wallace.

Cu această ocazie a fost instalat un geam de sticlă, lucru încă foarte rar pe acele timpuri. Seară de seară, prin camere se aud glasuri de femei şi bărbaţi şi multe zgomote. A fost ținta investigațiilor în cadrul a numeroase emisiuni televizate și filme documentare (anume Most Haunted, I'm Famous and Frightened!, Scariest Places On Earth, Holiday Showdown, Alan Robson's Nightowls, Ghost Hunters International.

Cea mai celebră fantomă din castel este „băiatul albastru” care, conform spuselor stăpânului, bântuia Camera Roz. Unii oaspeți ai castelului susțin că au văzut raze albastre și un halo albastru deasupra patului, însoțite de un plâns strident.

2. Castelul Edinburgh din Scoţia se numără şi el printre cele mai bântuite locuri din lume. Despre acest loc se spune că este plin de fantome. Oamenii povestesc despre un toboşar fără cap, dar şi că aici au rămas ”prinse” spiritele prizonierilor francezi din Războiul de şapte ani. Castelul este o veche fortăreață ridicată pe rocă vulcanică care a servit drept baza militară în războiul contra Angliei. Printre atracțiile sale se numără Piatra Destinului, deasupra căreia monarhii scoțieni au fost încoronați timp de secole.

3. Castelul Dragsholm din Danemarca a fost construit în secolul al XII-lea de către Episcopul de Roskilde. De-a lungul timpului a găzduit numeroşi regi şi nobili, iar acum este în proprietatea familiei Bottger care l-a obţinut în 1939. Există trei fantome despre care se spune că bântuie acest hotel.

Doamna Gri – este fantoma menajerei care lucra iîn castel şi care se întoarce periodic pentru a vedea dacă oaspeţii se simt bine.

Doamna Albă – este fiica unui fost propriertar al castelului care a fost zidită tocmai de tatăl său după ce aceasta se îndrăgostise de un muncitor. Ce-i drept, în zidurile castelului s-a descoperit un schelet uman într-o rochie albă.

A treia fantomă este cea a lui Earl of Bothwell, un bărbat care a fost ţinut prizonier în castel şi care şi-ar fi găsit sfârşitul chiar în incinta lui. Acesta călăreşte caii şi uneori se aude cum pune hamul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.