Chiar dacă în ultimii ani jocurile dezvoltate pentru console precum Sony PlayStation sau Xbox au căpătat o importanţă din ce în ce mai mare, jocurile pentru calculator rămân în continuare apreciate, conform site-ului giz.ro.

Jocurile FPS (First Person Shooter) se bucură de o mare popularitate în rândul utilizatorilor finali, la fel ca şi jocurile cu maşini care atrag în special tinerii, cu atât mai mult cu cât acestea devin din ce în ce mai realiste. Din ecuaţie nu lipsesc însă nici tradiţionalele jocuri de strategie, care au în continuare parte de un public fidel.

Prin urmare, nu este deloc uşor să alcătuieşti o listă cu cele mai bune jocuri ale anului: pe de o parte, s-ar putea ca unele titluri să nu-ţi placă, iar pe de altă parte nu este exclus să nu găseşti în listă unul dintre jocurile tale preferate, apreciază giz.ro.

Conform specialiştilor, jocurile anului 2017 sunt:

  • Mass Effect: Andromeda

Cel de-al patrulea joc din faimoasa serie Mass Effect va fi lansat în data de 23 martie 2017 și va fi disponibil pe PC, PlayStation 4 și Xbox One. Acesta va oferi aceeași combinație apreciată de RPG și third-person shooter, însă acțiunea se va muta în galaxia Andromeda, unde jucătorul va descoperi noi nave spațiale și noi civilizații. În plus, universul va fi unul open-world, iar secvențele video publicate ne sugerează că se va pune mai mult accent pe explorare și tehnologie.

  • Prey

După cinci ani de muncă și o anulare, Prey va fi disponibil începând cu 5 mai pe PC, PlayStation 4 și Xbox One. Depărtându-se de planul original, Prey este acum un first-person shooter SF a cărui acțiune are loc pe o stație spațială unde ar fi trebuit să aibă loc un experiment științific foarte important – un omagiu adus faimosului System Shock. Stația este însă invadată de extratereștri, iar eroul va trebui să se descurce folosindu-se de uneltele, armele și puterea sa mentală pentru a supraviețui, în timp ce descoperă totodată și secretele tehnologiei testate și propriul trecut.

  • Star Citizen

Promis încă de acum un an, se pare că Star Citizen va fi lansat într-un final în cursul lui 2017. Urmând să fie disponibil doar pe PC, Star Citizen va oferi pasionaților de simulatoare spațiale cu elemente RPG. Un proiect ambițios, care va avea de altfel și o componentă online pentru multiplayer, Star Citizen va oferi jucătorului șansa de a cutreiera Calea Lactee a secolului XXX și de a cerceta, explora, lupta și face comerț într-un univers masiv și promițător.

  • Quake Champions

Anunțat în 2016, la aniversarea a 20 de ani de la lansarea jocului original Quake și de la debutul multiplayer-ului online și al întregii game first-person shooter, Quake Champions promite că va oferi un mediu competitiv și rapid pentru multiplayer și o gamă largă de personaje cu abilități și caracteristici unice. În acest moment nu sunt cunoscute mai multe detalii, însă vom afla mai multe pe măsură ce ne apropiem de data lansării, care este momentan încă necunoscută. Quake Champions va disponibil doar pe PC

  • Metal Gear Survive

Primul joc din seria Metal Gear care va fi lansat după plecarea legendarului designer Hideo Kojima, Metal Gear Survive este un joc promițător. Depărtându-se mult de stilul de joc al seriei, viitorul joc Metal Gear este un survival action game cooperativ care aruncă jucătorul într-un univers alternativ în care acesta trebuie să supraviețuiască și să găsească calea de întoarcere acasă. Urmând să ofere și un mod single player, Metal Gear Survive va ajunge pe PC, PlayStation 4 și Xbox One cândva în cursul acestui an.

  • Sea of Thieves

Dacă sunteți atrași de mare, corăbii și pirați, Sea of Thieves este un joc pe care trebuie să-l urmăriți. Oferind un univers open-world cu un grad mare de libertate, Sea of Thieves este o combinație de acțiune și aventură care va oferi bătălii maritime, corăbii care vor putea fi controlate de un echipaj format din partenerii din multiplayer, explorare, exploatarea resurselor și o grafică cartoon amuzantă dar complexă construită în Unreal Engine 4. Sea of Thieves va ajunge pe PC și Xbox One.

  • Sniper: Ghost Warrior 3

Un rival pentru celebra serie Sniper Elite, seria Sniper: Ghost Warrior nu a început prea bine, însă a evoluat deja semnificativ la a două versiune. Dacă doriți un shooter plin de suspans dar sunteți sătui de atacurile frontale caracteristice genului, Sniper Ghost Warrior 3 oferă o apropiere discretă în care atenția, discreția și acuratețea loviturilor sunt critice. Jocul promite o grafică de bună calitate, simularea fidelă a interacțiunilor fizice și un mod de ochire avansat în care trebuie să țineți cont de vânt sau ploaie. Urmând să se desfășoare undeva la granița dintre Georgia și Rusia, jocul va fi disponibil începând cu 4 aprilie 2017 pe PC, PlayStation 4 și Xbox One.

  • Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Făcând parte din faimoasa serie Ghost Recon, viitorul joc Ubisoft va adopta însă un univers open-world, o alegere la modă de câțiva ani. Urmând să aibă loc în Bolivia, acolo unde echipa jucătorului va trebui să anihileze un cartel al drogurilor, acțiunea va folosi aceeași celebră rețetă Ghost Recon a controlului direct al unei echipe, jucătorul putând alege infiltrări discrete, atacuri rapide sau o combinație între acestea. Grafica promite peisaje montane, junglă, mlaștini și deșert realiste, iar amatorii de acțiune se vor putea distra începând cu 7 martie 2017 pe PC, PlayStation 4 sau Xbox One.

  • South Park: The Fractured but Whole

Cu câteva excepții notabile, adaptările după filme sau seriale TV au fost niște rateuri. Lansat în 2014, South Park: The Stick of Truth a fost o surpriză deoarece jocul a fost chiar bun, iar viitorul South Park: The Fractured but Whole va marșa pe aceeași rețetă RPG. De data aceasta, avem de-a face cu două tabere care intră în conflict, iar jucătorul va trebui să intre în pielea lui New Guy și să se descurce în acest haos.

 

Te-ar putea interesa și: