Evenimentul Zilei > Social > Top 10 locuri unde să-ți petreci ”sfârșitul lumii”. Orașele cele mai sigure în fața schimbărilor climatice majore
Top 10 locuri unde să-ți petreci ”sfârșitul lumii”. Orașele cele mai sigure în fața schimbărilor climatice majore

Top 10 locuri unde să-ți petreci ”sfârșitul lumii”. Orașele cele mai sigure în fața schimbărilor climatice majore

Mari orașe ale lumii au dezvoltat deja planuri pentru a face față problemei majore a schimbărilor climatice.

Din punct de vedere al securității climatice, Wellington, capitala Noii Zeelande, are cel mai bun plan de acțiune. Așa reiese din The Economist Intelligence Unit, care a publicat recent Indexul orașelor sigure în 2021.

60 de orașe ale lumii au fost analizate în funcție de siguranță, securitate personală, sănătatea și infrastructura. Pentru prima dată în acest an, securitatea mediului a fost adăugată ca o categorie separată. Cercetătorii au recunoscut adaptarea climatică drept o parte critică a siguranței urbane.

Copenhaga a fost numit cel mai sigur oraș în ansamblu, iar locuri precum Singapore și Hong Kong ocupă locuri in frunte în materie de sănătate și infrastructură.

Introducerea noului pilon pentru securitatea mediului în indicele din acest an reflectă importanța crescută a problemelor de durabilitate și a măsurilor de adaptare la climă pe fondul pandemiei. Toronto și Copenhaga s-au comportat semnificativ mai bine în noul pilon de securitate a mediului decât oricare dintre primele trei orașe din anii anteriori. Interesant este că indicele arată, de asemenea, că orașele cu venituri medii se descurcă mult mai bine în acest domeniu decât în ​​alte categorii.

Top 10 orașe la categoria securitatea mediului

De la 1 la 10, iată topul: Wellington, Toronto, Washington DC, Bogota, Milano, Copenhaga, Stockholm ,  Rio de Janeiro, Zurich, Kuala Lumpur.

Pentru a crea indicele de securitate a mediului, cercetătorii EIU au evaluat orașele în două categorii de date: planul general de sustenabilitate al unui loc, stimulente pentru energie regenerabilă și sisteme de gestionare a deșeurilor. Precum și pe baza rezultatelor, cum ar fi calitatea aerului, acoperirea pădurilor urbane și stresul apei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: