Top 10 CEI MAI GRAŞI oameni din lume- împreună cântăresc cât un camion | FOTO & VIDEO

Top 10 CEI MAI GRAŞI oameni din lume- împreună cântăresc cât un camion | FOTO & VIDEO

10 dintre cei mai graşi de pe Pământ cântăresc împreună ceva mai bine de 4 tone, echivalentul unui camion de mici dimensiuni. Obezitatea morbidă de care suferă le pune sănătatea în mare pericol.

Un clasament al celor mai graşi oameni de pe Pământ, atât care mai sunt în viaţă cât şi dintre cei care nu au supravieţuit din cauza grăsimii lor, a fost întocmit de cei de la site-ul odde.com. Cei mai mulţi dintre ei s-au îngrăşat după vârsta de 20 de ani, ei având şi înaintea acestei perioade o greutate mai mare decât cea normală. Există însă şi cazuri în care copii la vârsta de 11 ani depăşesc 100 de kg. Locul 10 - Dzhambik Khatokhov – 147 kg Un copil în vârstă de doar 11 ani, pe nume Dzhambik Khatokhov, din regiunea Kabardino-Baljaria, Rusia, este cel care ocupă locul 10 în topul celor mai graşi oameni din lume. El cântăreşte aproape 147 de kilograme, la o înălţime de aproximativ 1,60. El are recunoscut titlul de cel mai gras copil din lume. La naştere, Jambik, aşa cum este el poreclit, cântărea 2kg şi 900 de grame, o greutate rezonabilă pentru un bebeluş, însă prima sărbătorire a zilei sale de naştere l-a găsit cântărind deja 13 kg. La vârsta de trei ani ajunsese să cântărească 32 de kg, doar un an mai târziu a atins greutatea de 37kg la înălţimea de 1,20 m. Evoluţia a continuat să se accentueze: la 6 ani avea deja 71 kg. Părinţii susţin că după ce a atins greutatea de 50 kg, dieta lui s-a bazat în mare parte doar pe ovăz cu lapte şi îngheţată. Mama lui, Neyla, în vârstă de 42 de ani, a fost îngrijorată de greutatea prea mare a copilului dar a decis să nu anunţe medicul. “El tot creştea, atât în înălţime cât şi în greutate. Ce pot eu să fac dacă aşa l-a creat Dumnezeu?", a declarat în presă mama copilului, citată de site-ul odde.com. Jambik, care practică exerciţii de wrestling şi înoată cinci zile pe săptămână îşi doreşte să devină sportiv. "Vreau să ajung un mare sportiv când mă fac mare. Sau chiar mai bine, să ajung campion olimpic. Îmi place să fiu puternic", a declarat copilul. El este faimos în Rusia, unde a apărut la mai multe emisiuni televizate. Faima mondială şi-a căpătat-o după ce a fost prezentat în emisiunea britanică “World`s Biggest Boy". <iframe src="http://www.youtube.com/embed/YlIlJKq6pmY" frameborder="0" height="360" width="633"></iframe> Locul 9 - Terri Smith – 318 kg Una dintre cele mai grase femei din lume este captivă în dormitorul ei din Ohio, nu se poate mişca, nu poate sta în fund şi nu se poate rostogoli fără ajutor. Ea stabiliste recordul de cea mai grasă femeie din lume în 2010.  Ajutoarele ei de nădejde care îi oferă tot sprijinul pentru a-şi duce viaţa de zi cu zi sunt soţul ei, Myron, în vârstă de 44 de ani, şi fiica lor cea mare Najah. Ea nu poate face nimic practic fără ei. La vârsta de 20 de ani, Terri cântărea 115 kg dar a rămas activă şi a continuat să meargă la muncă timp de 20 de ani. “Lucram în domeniul medical, eram asistentă pentru oamenii cu boli mintale. Îi ajutam să se spele, să se hrănească şi să se îmbrace".

Ironia a făcut ca ea să ajungă acum în situaţia de a avea nevoie de acelaşi tratament. Ea este acum la o cură severă de slăbire după ce medicii i-au spus că viaţa ei este în mare pericol dacă nu va slăbi. Locul 8 - Donna Simpsons - 290 kg Donna îşi doreşte să ajungă cea mai grasă femeie din lume. Ea este o americancă născută în 1967, care vrea să atingă greutatea de 450 de kg pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Pentru a strânge banii de care are nevoie pentru a-şi procura mâncare, ea a deschis un site unde contra cost le permite oamenilor să o vadă mâncând.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oricum, ea a intrat deja în Cartea Recordurilor ca cea mai grasă femeie care a născut vreodată.

Locul 7 - Michael Hebranko – 411 kg Michael Hebranko s-a născut în 14 mai, 1953 şi este un caz extrem de obezitate morbidă. Este unul dintre cei mai graşi oameni de pe Pământ.

El a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare scădere în greutate. El a reuşit după o internare la un spital din New York şi un tratament sever să scadă în greutate de la 411 kg la 90. Şi asta în 19 luni. Pe parcursul regimului a făcut şi sport, a mâncat după cum l-au sfătuit medicii şi în plus a suferit şi o operaţie. A apărut în mai multe show-uri televizate în care a povestit prin ce trece un om atunci când îşi doreşte să slăbească atât de mult. Locul 6 – Paul Manson 445 kg Paul Manson este un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Marea Britanie, iar în momentul în care a avut cea mai mare greutate cântărea în jur de 445 kg. El a suferit recent o operaţie de by-pass gastric şi a reuşit deja să slăbească 250 kg. El spune că a ajuns la această greutate deoarece avea o dietă care includea consumul a 20.000 de calorii zi de zi.<iframe src="http://www.youtube.com/embed/-ry18r8n8uY" frameborder="0" height="360" width="480"></iframe>

Locul 5 Mayra Rosales – 454 kg

Femeia originară din Texas este celebră pentru faptul că un judecător din Statele Unite a declarat-o nevinovată, într-un caz în care era acuzată de crimă, pe motiv că “este prea grasă pentru a omorî pe cineva".

Mai exact, ea era acuzată că ar l-ar fi omorât pe nepotul ei în vârstă de doar 2 ani, în 2008, însă judecătorul a decis că nu ar fi fost în stare să îşi ridice braţul pentru a face un asemenea gest.