Evenimentul Zilei > Horoscop > Toma Caragiu, Marin Moraru… căldură mare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Toma Caragiu, Marin Moraru… căldură mare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Toma Caragiu, Marin Moraru… căldură mare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

“Fără a fi mânios pe cineva sau supărat pentru vreun lucru, gospodarul şi mai ales gospodina, începe să postească ziua de luni toată ziua, până a doua zi dimineaţa. În săptămâna următoare se posteşte ziua de marţi şi tot astfel mai departe, zilele următoare, în curgere de şapte săptămâni. Candela, în tot timpul acesta trebuie să ardă fără curmare.” Tudor Pamfile, “Sărbătorile la români”, 1997, pgina 163.

14 august

 

Toma Caragiu, Marin Moraru… căldură mare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Astăzi, adică pe 14 august, s-au născut John Galsworthy, “Magic” Earvin Johnson, Sara Brightman, Andrei Finţi, Răzvan Vasilescu, Grigore Bărgăuanu, Petre Andreescu.

 

Cinci planete retrograde și o conjunctură cam încărcată! Complexă… ca să nu spun altfel. Începe o perioadă mai violentă și de risc seismic, până la echinocțiu.

 

Evenimentul Zilei” din 14 august 1893 în Republica Franceză, a fost din sfera, noului pe atunci, automobil. Au apărut primele „plăci mineralogice” plăcile de înregistrare ale maşinii, cele cu numere. Mai mult s-au eliberat şi primele carnete de conducere, urmare unui examen destul de greu ţinut în faţa Inginerului Şef al Minelor. Era cel mai respectat inginer din Franţa!

 

Ca totul să fie în bună regulă, tot pe 14 august 1893 au apărut şi primele reglementări privind parcarea: automobilul trebuia parcat, cu motorul oprit, cât mai pe partea dreaptă a străzii, ca să nu încurce circulaţia… trăsurilor!

 

Demult, când oamenii erau puţini şi cu adevărat credincioşi, de astăzi începeau, timp de trei zile (mereu în antichitate, la greci, traci, daci, celţi, gali, picţi – evenimentele importante ţineau trei zile) serbările, misterele Marii Zeiţe Hera-Junona.

 

Misterele serbărilor feminine din antichitate au fost mult mai strajnic păzite. Femeile nu au vorbit, precum guralivii bărbaţi care la un riton de hidromel, de vin tare dacic, sau la berea cea vikingă începeau să aibă gura slobodă şi spuneau mai mult decât trebuie!

 

Oare câţi mai ştiu astăzi de Marea Zeiţă Hera? Şi de misterele ei dedicate fecundităţii, sexualităţii, maternităţii, familiei şi copiilor? Din fericire creştinismul a calchiat, mâine, Adormirea Fecioarei, a Maicii Domnului, peste serbarea Reginei zeilor şi a oamenilor, soţia lui Zeus.

 

Tradiţional, în „kalendar” astăzi sunt Cercurile Sf. Marii, ţinute cu mare grijă mai ales de femeile însărcinate. Ca să aibă naştere uşoară şi copii frumoşi şi deştepţi. Una dintre îndatoririle Marii zeiţe Hera, maternitatea.

 

Am întrebat în dreapta şi în stânga. Nicio femeie din Prahova şi Vrancea nu ştia de serbările vechi. Doar câteva aveau o sclipire şăgalnică în ochii lor frumoşi: uite şi pe moşul ăsta cum se bagă în treburile noastre, ale femeilor, treburi vechi de cinci mii de ani!

 

Femeile țin bine secretele, așa că nici eu nu o să le dezvălui, cum mi-au fost povestite de stareţa Singlitichia, de la Sf.Mănăstire Suzana, Dumnezeu s-o odihnească în loc frumos şi plin de verdeaţă!

 

Sunt taine care trebuie să rămână la locul lor, altfel îşi bat joc de ele coprofagii, neica-nimeni şi alte arătări evadate din Infern.

 

Dar, în compensaţie, să vă spun câte ceva despre “Postul Sântă-Măriei”, care nu trebuie confundat cu Postul Maicii Domnului. Acest post, dacă se păzeşte, aduce împlinirea tuturor dorinţelor. “Fără a fi mânios pe cineva sau supărat pentru vreun lucru, gospodarul şi mai ales gospodina, începe să postească ziua de luni toată ziua, până a doua zi dimineaţa. În săptămâna următoare se posteşte ziua de marţi şi tot astfel mai departe, zilele următoare, în curgere de şapte săptămâni. Candela, în tot timpul acesta trebuie să ardă fără curmare.” Tudor Pamfile, “Sărbătorile la români”, 1997, pgina 163.

 

Se spune că cine a ținut postul cu strașnicie, aceluia i s-a îndeplinit dorința, dacă a fost creștinească, ceva de bine și plăcut Domnului.

 

Sunt întrebat cu insistenţă pe email: ce părere am despre cutare, sau cutare de la televizor. Vă repet pentru încă o dată şi o să repet mereu: nu mă uit la tv, pentru că nu am televizor de vreo 20 de ani, altele sunt sursele mele, nu dau consultaţii oricât mi-aţi oferi, nu iau ucenici, nu am cabinet, nu răspund la corespondenţă decât o singură dată, nu am activitate pe Cartea cu Mutre, sau altă reţea. Şi că să pun lucrurile la punct, o să-l parafrazez pe împăratul Aurelian: „nobilii vorbesc despre idei şi filosofii, militarii despre fapte, prostimea ce a văzut în forum… în cazul nostru la televizor!”

 

Tare mi-ar place să se declanşeze odată impulsul ăla electromagnetic global cu care tot suntem amăgiţi. Atunci chiar vom fi în faţa unei lumi noi, fără televizoare, fără mobile, fără bani în cont, fără nimic electronic. Resetarea necesară a umanităţii! Un start nou, la egalitate de şanse!

 

Ştiu câteva comunităţi în State care se pregătesc serios pentru acest Eveniment. Fac provizii de cărţi!

 

Dar impulsul electromagnetic nu se va produce astăzi, sau mâine, cel puţin aşa spun stelele, astăzi este o altă zi obişnuită de august, desprinsă din filele lui Caragiale, căldură mare, dom’le! De fapt aici am vrut să ajung, la schița lui Cargaiale. Jucată în decursul vremii de mari actori. Acum vreo trei săptămâni, un corespondent m-a întrebat dacă nu am cumva înregistrarea schiței lui Caragiale în interpretarea lui Toma Cargiu și a lui Marin Moraru. Îmi amintesc de ea, era alb-negru, poate cea mai bună versiune. Mai știu că a fost pierdută la TVR, s-a șters caseta. Cred că nu era VHS, VHS a apărut în anul 1977, anul morții, în cutremur, al regretatului Toma Caragiu. Apoi au mai întrebat încă trei corespondenți. Poate s-a discutat pe net, poate la televizoare, dar pe mine mă obsedează. Și nu este numai inițiativa ”Institutului pentru studiul și combaterea activității anti-românești” care a început o vastă operă de Salvare a Ființei Naționale, prin tot ceea ce înseamnă românesc, cât mai este românesc. Este ceva care îmi amintește de tinerețea mea. S-a pierdut… Păcat!

 

ARE CINEVA ÎNREGISTRAREA CU TOMA CARAGIU ȘI MARIN MORARU? Plătesc bine, sunt banii institutului, dar trebuie să-mi rezolv obsesia, dați-mi de știre la [email protected]. Și aceasta nu numai până mâine, speranța nu moare niciodată, este eternă, a rămas în Cutia Pandorei, pentru că în infinit și moartea moare!

 

Trebuie să intru cu prietenul meu din Mauna Kea, noaptea trecută a fost foarte criptic, a făcut câteva aluzii pe care nu le-am înțeles, dar când a mutat laptopul, a făcut-o special, am văzut că în camera mare a observatorului Keck erau mai mulți soldați, infanteriși marini, înarmați până în dinți, pe lângă uși. Ciudat, nu am mai văzut până acum un observator astronomic păzit de militari, se întâmplă ceva, trebuie să intru cu Paul când este acasă, poate aflu ce se întâmplă, dar am răbdare: mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

BERBEC   Astăzi te invadează îndoiala şi nesiguranţa, lucru rar la tine. Dar, păstrează-ţi calmul şi umorul, mai ales în familie. Nu cheltui mult, un preţ mare nu înseamnă neapărat şi o calitate bună! Veşti bune. Repet, nu cheltui mai mult decât ţi se pare decent. Astăzi ai simţăminte pastelate. Asta inseamna la Berbeci că nu prea suportă autoritatea, şefii de orice fel ar fi, partenerul de viaţă mai în vârstă. Fiind zodie de foc protejată de Marte, protectorul zodiei militarilor, sportivilor şi a chirurgilor, ei bine, Berbecul cel incapătanat este plin de energie. Cu Marte afectat ai toate sansele sa nu te faci înţeles, asta spus diplomatic. Astăzi nu lua nici o decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte!

 

TAUR   Zilele nefaste s-au terminat, ce a fost mai rău a trecut! Dar este dificil să ai o minte rece, pe căldura asta. În plus ai şi de calmat şi de risipit geloziile partenerului(ei) dacă eşti duo. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia vor rezolva situaţia. Renunţă la cei care te copleşesc cu sfaturile de la tv, ziare, net, reţele şi gândeşte cu capul tău, în interesul tău. Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales in activităţi nesemnificative şi distracţii. Seducţia ta începe să producă parteneri pe măsură, dar şi facturi telefonice astronomice. Pentru că, până la urmă, îţi este aşa de bine, că trebuie să ştie toată lumea şi stai la o bârfă  la mobil!

 

GEMENI   Atenţie la regimul haotic climatic şi la condusul maşinii, sau la trafic, în general. Iţi place această zi densă, te simţi apt pentru orice fel de confruntare, pe care nu o poţi evita! Este una din ocaziile în care şarmul, carisma ta minunată cu care iei ochii celor din jur, poate să fie şi profitabil. Adică cineva, care nu ştie că uneori nu prea termini nicio treabă, are încredere în tine şi în inteligenţa ta. Dacă reuşeşti să te concentrezi asupra a ceea ce faci şi să laşi superficialitatea de o parte, norocul este al tău!

 

RAC  Trebuie să continui, pentru că întâmplarea din trecutul apropiat nu a fost opera ta. Aşa au căzut lucrurile, aşa a vrut destinul! Dar poţi îmbunătăţi situaţia prin deciziile tale de astăzi! Sub lumina misterioasă a Lunii, protectoarea ta, aproape plină,  se pot petrece multe lucruri. Fanteziile tale se pot realiza, în sfârşit. Nimic din ce a fost nu mai este! Dar amintirea lucrurilor bine făcute şi a trăirilor puternice nu te părăseşte. Lasă totul în urma ta spune Neptun, începe să trăieşti cu adevărat şi transformă-ţi pasiunea în ceva palpabil! Pentru că tu nu poţi să faci ceva dacă nu-ţi place cu adevărat. Nevoia imperioasă să fi în armonie cu anturajul, cu mediul, cu lumea te conduce către concluzia că totul are o legătură şi că vrei să faci parte din ceva important şi permanent. Indrazneşte şi poţi reuşi!

 

LEU   Zi bună, favorabilă alianţelor şi înţelegerilor. Adună lângă tine persoane competente şi bine intenţionate. Sigur, dacă ai de unde să alegi! Dacă nu, găseşte un baobab cu multă umbră şi… somn cât cuprinde şi nu uita să torci, pentru că în lumea asta doar două feline au acest dar: leul şi pisica! Soarele mişcându-se prin propria zodie indică că ai noroc în afacerile cu bani puţini, sau cu banii altora sau într-un domeniu în care afacerile cu mărfuri de volum mic ocupă un loc important. Dacă stai cu chirie şi vrei să găseşti o căsuţă şic, sau un apartament pe cinste, acum este momentul. Dacă eşti în vacanţă schimbi hotelul… Până la urmă cu toată activitatea tensionată, propria zodie şi mai ales ziua de astăzi este o perioadă pentru reflecţii calme şi meditaţii liniştite şi puţină distracţie în mijlocul acestei activităţi susţinute. Nu este o perioada foarte favorabila calatoriilor sau schimbarilor majore!

 

FECIOARĂ    Aspecte amestecate, evită confuziile şi datele greşite, mai ales în analiză. Nativii din Fecioară sunt buni analişti, neîntrecuţi la detalii, dar nu pierde din calcul scopul strategic! Relaxeaza-te şi încerca să nu mai porti de grijă altora, mai ales că, până la urmă, nu stă în puterea ta să le rezolvi problemele. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. O veste bună va fi urmată de una nu tot aşa de bună. Activităţile legate de speculaţiile comerciale sau comertul cu amanuntul sunt avantajate. Un incident neplăcut în a doua parte a zilei poate fi evitat cu prudenţă şi respectarea regulilor, mai ales de circulaţie.

 

BALANŢĂ   Încearcă să găseşti azi soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată, după cum arată planetele colective retrograde Saturn şi Uranus, în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară. Configuratiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Călătoriile sunt sub un semn fast. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la convorbirile la mobil sau pe reţea, evită confuziile. Nativele din zodia Balanţei, mai ales, pot fi avantajate în relaţiile amoroase.  O problemă personală îşi poate găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie şi răbdare!

 

SCORPION    Îţi focalizezi atenţia către domenii care pot aduce rezultate imediate. Ai nevoie de un succes, de confirmarea valorii tale atât faţă de tine, dar, mai ales, în ochii celor dragi, familiei. Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa proprie. Trebuie să ai mai multă încredere în fortele proprii şi să nu ceri ajutor decât cand este absolut necesar. Asa o sa eviti refuzurile si deceptiile. Nu acceptaţi discuţii cu necunoscuţii, mai ales dacă sunt evident membrii unei secte.  Concentrează-te pe interesele tale

 

SĂGETĂTOR   Eşti enervat! Cum plăteşti o factură, apare alta! Şi partenerul îţi face probleme, consideri că este influenţată negativ de familia ei, de prieteni. Încearcă să lămureşti situaţia! O zi densă, cu oboseală în această perioadă caldă, cu toate că ai acelaşi program supraâncărcat  – sau tocmai de aceea. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul anturajului – trebuie să te descurci singur. Spiritul de întreprinzător care te caracterizează te face să iei o decizie rapidă! Vezi tu mai târziu dacă a fost inspirată!

 

CAPRICORN  Situaţiile care se edifică în jurul tău nu corespund chiar exact dorinţelor tale. Merge, dacă eşti în vacanţă, fii atent dacă eşti la serviciu! Cineva aşteaptă un răspuns, lasă-l să aştepte! O zi explicită, directă, clară, aşa că fii atent la semnalele care apar pe piaţă. Stelele au şi ele un moment de transparenţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie.   Evita  împrumuturile de bani, nu vinde pielea ursului din pădure. Până la urmă ziua de astăzi îţi poate aduce surprize plăcute.

 

VĂRSĂTOR  Controlează exgerările în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor de ajutor şi cooperare.  Cei pe care îi întâlneşti astăzi par că sunt binevoitori faţă de interesele tale startegice. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general.  O perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii.  Este o perioadă favorabilă celor care caută un loc de muncă sau doresc o situaţie profesională mai bună. Cei cu care te întâlneşti astăzi pot să-ţi dea şi informaţii valabile! Perioada iti este favorabilă, in general.

 

PEŞTI  Prinzi puteri şi eşti constructiv alături de cei dragi. Starea de bine te cuprinde şi nu mai simţi atât de tare rigorile verii. În duo, sau familist, astăzi preţuieşti loialitatea şi iubirea! Poate nu ai performanţe de excepţie la serviciu sau în vacanţă, la norma de distracţie, dar… te simti aşa de bine! Dacă nu curge, pică, cu ceva tot o să te alegi astăzi. Spiritul tău ludic se manifestă şi prin implicarea ta într-o mulţime de bârfe suculente, intrigi tainice şi comploturi vesele. Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru lămurirea  afacerilor de familie.  Bani şi iar bani. Te obicei te gândeşti la ei, mai ales dacă nu-i ai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: