Evenimentul Zilei > Monden > Toată Europa se cutremură. Este Putin alesul? Proorocirea unui mare mistic anunță Apocalipsa
Toată Europa se cutremură. Este Putin alesul? Proorocirea unui mare mistic anunță Apocalipsa

Toată Europa se cutremură. Este Putin alesul? Proorocirea unui mare mistic anunță Apocalipsa

Puterea din ce în ce mai mare a Rusiei pe plan militar nu-i sperie numai pe dușmanii Kremlinului, ci și pe rușii pravoslavnici, care cunosc înfricoșătoarea proorocire a lui Teofan din Poltava, singurul ascet dintre arhiereii ruși.

Născut la Limeray, în Franța, Vasiili Dimitrievici Bystrov, a cunoscut în cei 65 de ani ai vieții sale mari onorori , dar și perioade de mare restriște. S-a născut în 1875, iar la 23 de ani s-a călugărit, luând numele de Teofan. L-a cunoscut pe Rasputin și a rămas impresionat de „perspicacitatea psihologică” a  acestui om care se declara singur sfânt. La început l-a privit cu simpatie, mai apoi, însă, și-a dat seama că Rasputin era o amenințare pentru Rusia și s-a întors împotriva lui.

O viață ca un roman de aventuri

Prietenia temporară cu Rasputin i-a deschis, însă, lui Teofan ușile palatului imperial. Drept recompensă pentru că i-a făcut cunoștință cu Rasputin, prințesa Milița de Muntenegru, soția Marelui Duce Petru, l-a prezentat pe Teofran Țarului Nicolae și Țarinei. Theofan a urcat repede pe scara social. 1909 a fost numit rector al Academiei Teologice din Sankt Petersburg.

Devotat Țarului, Teofan a încercat să expună adevărata fața a lui Rasputin, În 1910, sănătatea sa șubredă l-a silit să plece în Crimeea.

În 1912 Theofan era numit episcop de Astrahan. În ciuda stării sale de sănătate precare; în martie 1913 a devenit episcop de Poltava.

După o perioadă petrecută la Moscova și Sevastopol, fuge la Istanbul de teama bolșevicilor. De acolo colindă fără odihnă: de la mănăstirea Petkovica din Serbia la Sofia și Varna în Bulgaria. Din 1931 se mută apoi  la Calamart și apoi la Mosnes (în Franța), unde va duce viața unui pustnic. până la sfâritul zilelor sale

Profețiile despre viitorul Rusiei

Asasinarea Țarul și a întregii familii imperial ruse l-a urmărit pe Teofan din Poltava până la sfârșitul vieții. Simțea că rușii au făcut un păcat capital și că vor ispăși cumplit. Rugăciunile i-au adus, însă, răspunsul mult-așteptat. Înainte de apocalipsă, împărăția Țarului va renaște o scurtă perioadă înainte de venirea lui Antihrist.


Profeția cruntă a savantului lui Biden. Ne paște o altă pandemie, mai ucigașă

Vor urma trei zile de întuneric!? Profeția din interiorul Bisericii Catolice cutremură lumea


 

Iată cuvintele profetice ale lui Teofan din Poltava:

Prima profeție

O, Rusia, Rusia! Cât de groaznic ai păcătuit în fața bunătății Domnului. Domnul Dumnezeu a dat Rusiei ceea ce nu a mai dăt nici unei alte națiuni de pe pământ. Și această națiune s-a dovedit a fi atât de nerecunoscătoare. Ea L-a părăsit; ea L-a respins; și, prin urmare, Domnul a dat-o să fie chinuită de diavoli. Diavolii și-au făcut loc în sufletele oamenilor și națiunea Rusiei a devenit stăpânită; literalmente, călărită de diavoli. Și toate lucrurile cumplite pe care le auzim despre ce s-a întâmplat – și ce continuă să se întâmple – în Rusia: tot sacrilegiul, tot ateismul și bătălia care se duce împotriva Lui Dumnezeu – toate acestea vin din faptul că națiunea a fost posedată de diavoli. Dar, prin mila inexprimabilă a lui Dumnezeu, această posesie va trece și națiunea va fi vindecată. Națiunea se va întoarce la pocăință; la credință. Asta se va întâmpla când nimeni nu se va mai așteapta. Rusia va fi înviată din morți și întreaga lume va fi uimită. Ortodoxia din ea va renaște și va triumfa. Dar Ortodoxia care a existat anterior nu va mai exista. Marele începător a spus că Rusia va renaște; că oamenii înșiși vor restabili Monarhia Ortodoxă. Un Țar puternic va fi așezat pe Tron de către Însuși Dumnezeu. El va fi un mare reformator și va fi puternic în credința ortodoxă. El îi va arunca pe ierarhii necredincioși ai Bisericii. El însuși va fi o personalitate remarcabilă, cu un suflet curat și sfânt. El va poseda o voință puternică. Va fi din Dinastia Romanov, pe linie maternă. El va fi Alesul lui Dumnezeu, ascultător de Domnul în toate lucrurile. El va transforma Siberia. Dar această Rusia va exista doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Curând după aceea se va întâmpla ceea ce Apostolul Ioan spune în Apocalipsa sa”.

Profeția a doua

“Ceea ce spun, nu spun de la mine. (…) Domnul va alege viitorul țar . Acesta va fi un om cu o credință arzătoare, cu o minte strălucitoare și cu o voință de fier. În primul rând, el va aduce ordine în Biserica Ortodoxă, eliminându-i pe toți ierarhii falși, pe predicatorii ereziei și pe cei călduți. Și foarte mulți într-adevăr – aproape toți, cu puține excepții – vor fi cei eliminați de el; în timp ce alții noi, ierarhi adevărați și statornici, lr vor lua locul. Pe linie feminină, acest țar va fi din sângele Romanovilor (dinastia rusă răsturnată de revoluție).  n.r.Rusia va fi puternică, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp,  După aceea, Antiristul va veni pe lume cu toate ororile sfârșitului, așa cum este descris în Apocalipsă”.


Ultima teorie a conspirației. Biden va fi președinte cu numele, dar puterea o iau alții


Este Putin cel chemat să împlinească profeția?

Se simte Vladimir Putin chemat să împlinească proorocirea lui Teofan din Poltava sau totul e o poză menitîăsă-i impresioneze pe mujici? Răspunsul nu-l vom ști probabil niciodată. E greu, însă, de crezut că Putin e țarul despre care vorbește profeția lui Teofan. Și nu e vorba numai de faptul că nu e descendentul, nici măcar pe linie maternă,  Romanovilor, ci mai ales de faptul că-i lipsesc atât “credința arzătoare”, cât și “sufletul curat și sfânt”.