Titi Aur se teme de cel mai mare pericol de pe șoselele din România: Autoritățile să se uite în această direcție

Titi Aur se teme de cel mai mare pericol de pe șoselele din România: Autoritățile să se uite în această direcție

În contextul în care s-au înmulțit știrile despre șoferii surprinși la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, fostul pilot de raliu, Titi Aur (în prezent expert în conducere defensivă), a tras un semnal de alarmă cu privire la modul în care este obținut permisul de conducere în România.

De asemenea, Titi Aur s-a referit și teribiliștii care vor să fie populari pe rețelele de socializare și recurg la tot felul de idei nebunești în timp ce conduc.

Ultimul exemplu în acest sens este cel al unui bărbat care și-a blocat volanul cu o sticlă de apă și a lăsat maşina să meargă singură pe autostradă. Inconștientul nu s-a gândit nicio clipă că o astfel de acțiune poate pune în pericol viața celorlalți șoferi.

Pornind de la aceste aspecte, Titi Aur a declarat în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” că în România sunt probleme legate și de programa școlilor de șoferi. Desigur, fostul pilot de raliu i-a criticat dur pe șoferii care nu realizează cât de mică este diferența între viață și moarte când fac diverse manevre periculoase la volan.

Ne puteți urmări și pe Google News

foto: facebook.com/titiaurcnr - Titi Aur

Lipsa de pregătire în școala de șoferi se vede în trafic

„Nu conștientizează pericolul. Nu au informații. Nu au fost bine pregătiți, nici la școala de șoferi și nici după. Au aflat ei niște informații că o astfel de mașină are un sistem foarte bine gândit pentru a te atenționa atunci când ieși de pe o bandă, și că el poate fi păcălit pentru că funcționează atâta timp cât ai mâna pe volan.

Au pus acea sticlă cu mai puțină apă, neștiind că sistemul nu rămâne foarte mult timp activ și se dezactivează la un moment dat. Problema nu este doar ce fac acești tineri. Tot sistemul nostru este defect. La grădiniță nu învățăm nimic despre circulație, la școala de șoferi nu se învață ce ar trebui să știm din punct de vedere tehnic.

În programa școlii de șoferi veți vedea în continuare întrebări despre carburator și nimic despre ce are mașina din anul 2021, ABS, controlul tracțiunii. După școala de șoferi nu se mai face niciun program de pregătire. Atunci ajungem să vedem tot felul de nenorociri pe stradă. Singura soluție este ca autoritățile să deschidă ochii și să se uite în această direcție”, a declarat Titi Aur.