Evenimentul Zilei > Actualitate > Ţinute excentrice şi momente regizate la EMA
Ţinute excentrice şi momente regizate la EMA

Ţinute excentrice şi momente regizate la EMA

Ceremonia din acest an a fost un regal de momente pregătite cu grijă pentru a contraria telespectatorii.

Câştigătorii de la European Music Awards (EMA), oricât de mult s-au chinuit să pară surprinşi de moment, erau destul de uşor de ghicit. Excentrica, dar în acelaşi timp foarte populara Lady Gaga a reuşit să plece acasă cu patru trofee.
E uşor de explicat din moment ce vedeta a fost constant în atenţia publicului în ultimul an şi în condiţiile în care unul dintre trofee a fost acordat pentru cei mai mulţi fani.

Ceilalţi laureaţi au fost aleşi şi ei în funcţie de popularitate şi nu neapărat de calităţi. Ca dovadă, Justin Bieber, puternic aclamat de publicul MTV, a fost declarat Cel mai bun artist şi Cel mai bun artist pop.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Wdz7TwRbbdY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Mediatizarea a adus premiul
Oameni din toată lumea au votat pentru favorit. Totuşi, premianţii au fost vizibil aleşi de către un public MTV mai impresionat de o apariţie inedită decât de o carieră în muzică.
Un exemplu este prima categorie care şi-a desemnat favoritul, Cea mai bună prestaţie live. Katy Perry a fost cea aleasă de public în condiţiile în care era nominalizată alături de Coldplay, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers şi Lady Gaga.
Fără a contesta valoarea lui Katy Perry, care s-a lansat în forţă cu piesa "I Kissed a Girl", atât Coldplay, care au deschis show-ul cu destul de puţin suflu în piesa "Every Teardrop is a Waterfall", cât şi Red Hot Chili Peppers, care au avut o intervenţie energică, sunt printre cele mai de succes trupe dacă iei în considerare turneele avute prin toată lumea.
În general, au fost ignoraţi cei cu o carieră mai îndelungată în favoarea nou-veniţilor în muzică. Trupa 30 Seconds to Mars a obţinut două trofee. Nu a urcat pe scenă, însă, pentru că anumite premii au fost anunţate în afara galei live.
Dintre veterani sunt de remarcat printre laureaţi Linkin Park pentru Cea mai bună trupă rock, Eminem pentru Cel mai bun artist hip-hop şi Queen, premiul pentru întreaga carieră.
Lady Gaga şi Queen nu au cântat împreună ca la premiile video, dar au reuşit să cucerească întreaga seară. Lady Gaga cu "Marry the Night" cântată de pe luna din decor cu o pălărie – mască ce îi acoperea întreaga faţă şi cu o rochie de aluminiu care arăta precum conurile folosite pentru câinii bolnavi care nu au voie să îşi atingă rănile, iar Queen cu o apariţie alături de Idolul american Adam Lambert.
"Micii mei monştri, cât vă iubesc! Am câştigat premiul pe care mi-l doream cel mai mult înainte de spectacol! Cei mai mulţi fani!", a declarat Gaga pe Twitter.

Nici pe scenă nu şi-a ascuns entuziasmul. A acceptat în genunchi premiul pentru Cel mai bun videoclip de la modelul Bar Rafaeli. A vărsat lacrimi din spatele măştii prin care se lupta să vadă când a primit trofeul pentru Cea mai bună piesă de la Hayden Panettiere şi a schimbat patru ţinute în timpul ceremoniei.
Roger Taylor şi Brian May, într-o apariţie mai decentă şi aparent fără emoţii pe scenă, au impresionat prin istoria care îi leagă de lumea muzicii şi implicit de un MTV care nici măcar nu exista atunci când ei s-au lansat.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Xj7S5ri90nY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Moment şocant regizat
Nu există nicio îndoială că momentele care au apărut în presă drept şocante au fost bine gândite înainte. Hayden Panettiere a declarat că este surprinsă de apariţia unui bărbat gol pe scenă, dar i-a întins relaxată acestuia microfonul pentru o declaraţie "la cald".

INEDIT. Hayden Panettiere a părut stânjenită, dar nu surprinsă de tânărul care a intrat gol pe scenă
FOTO: REUTERS

Incidentul şi-a atins însă scopul din moment ce a împânzit a doua zi internetul. Întreaga ceremonie a părut adaptată adolescenţilor. Erau numărate constant tweet-urile trimise în legătură cu ceremonia, iar spectacolul era deseori întrerupt cu momente înregistrate ale tinerei Selena Gomez care încerca să amuze publicul.
Iubitul ei, Justin Bieber, a avut şi el momentul lui de glorie şi asta nu când a primit trofeele, nici când a cântat, ci atunci când a avut ocazia să dezmintă recentele acuzaţii. "S-au spus multe porcării despre mine pe internet, dar am reuşit să trec peste asta", a declarat el la al doilea premiu care i-a fost înmânat.
Tendinţa MTV
Aşa cum ne-a obişnuit postul MTV de mulţi ani, premiile au impresionat prin mişcarea de forţe care a schimbat faţa Belfastului. Pe lângă vedete, apariţii speciale pe covorul roşu şi miile de spectatori din sală, ceremonia de acordare a premiilor a venit şi cu un concert în aer liber de la care a fost transmisă intervenţia celor de la Snow Patrol şi multe astfel de spectacole pentru toate gusturile.
Desfăşurat într-un ritm năucitor de rapid, spectacolul a aglomerat tradiţionalele glume citite de pe prompter şi momente surprinzătoare mult prea meticulos pregătite făcând o apariţie ca a formaţiei Queen să pară din altă poveste, chiar şi cu tânărul Adam Lambert alături.
"Am câştigat premiul pe care mi-l doream înainte de spectacol! Cei mai mulţi fani!”
LADY GAGA, cântăreaţă

TRIBUT
Amy Winehouse, aşa cum o văd fanii
Un moment special din cadrul ceremoniei de duminică seara a fost un tribut pentru cântăreaţa Amy Winehouse. Organizatorii anunţaseră că vor organiza ceva în memoria artistei care a murit în această vară la numai 27 de ani.
Ceea ce au propus cei de la MTV publicului a fost un colaj video cu fani ai artistei care au vorbit despre ce îi leagă de aceasta şi ce a însemnat Amy pentru ei. Materialele video erau însoţite de mesaje ale fanilor pe Twitter si de piese celebre ale ei.
"Nu a ştiut niciodată cât de grozavă este", spune un fan prin mesaje, în timp ce altul povesteşte ce a însemnat muzica pentru el: "în anumite momente ale vieţii mele cântecele ei mi-au fost buni prieteni".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: