Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișoara. Războiul manelelor. Primarul Robu, acuzat de discriminare
Timișoara. Războiul manelelor. Primarul Robu, acuzat de discriminare

Timișoara. Războiul manelelor. Primarul Robu, acuzat de discriminare

Nota internă, prin care le interzice subordonaților să mai gireze evenimente cu manele, îi aduce noi bătăi de cap primarului Timișoarei. Nicolae Robu a fost reclamat la Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Asociația Global Inclusion a depus o petiție la CNCD în cazul notei interne transmise de edilul Timișoarei săptămâna trecută, notă prin care le cere subalternilor interzicerea manelelor la evenimentele publice din Timișoara.

Conform ecopolitic.ro, în reclamația depusă se menționează că „primarul Municipiului Timișoara, Nicolae Robu, prin nota internă având nr. 46, din data de 26.11.2019, ce interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită – a luat o măsură clar discriminatorie.

Este interzisă practic ascultarea și interpretarea unui gen de muzică, în cazul de față manea, o îngrădire a unor drepturi și libertăți ale cetățeanului de a asculta sau a interpreta orice gen de muzică, ce dorește și când dorește, este o discriminare clară a unor persoane care ascultă acest gen de muzică. Pe cale de consecinta, conform acestei note interne, în Municipiul Timișoara s-a creat o discriminare a persoanelor care ascultă un anumit gen de muzică, iar măsurile pe care vă solicităm să le luați necesită o urgență în acest caz, pentru a nu se creea un precedent”.

Nota internă la care se face referire a urmat unui eveniment public organizat de SC Piețe SA (companie din subordinea Consiliului Local) în Piața Traian din Timișoara, unde, maneliștii invitați să asigure programul artistic au făcut dedicații muzicale inclusiv primarului. La momentul respectiv mai multe video-uri filmate au devenit virale pe rețelele de socializare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: