Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișoara, paradisul cerșetorilor I FOTO
Timișoara, paradisul cerșetorilor I FOTO

Timișoara, paradisul cerșetorilor I FOTO

Timișoara este paradisul cerșetorilor care ajung aici din zone defavorizate, în speranța că localnicii din orașul de pe Bega vor fi mărinimoși cu ei.

Polițiștii locali continuă depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului. De cele mai multe ori, cei găsiți cerșind, recunosc că vin aici pentru că ”fac bani”, arată polițiștii locali.

”Este și cazul a două persoane, soț și soție, de 40 și respectiv 36 de ani, cu domiciliul în localitatea Băiuț, județul Maramureș, care au fost depistați în mod repetat, în ultimele 7 zile, fiind preluați în fiecare zi din stradă de polițiștii locali și predați către Centrul social de pe str. Telegrafului. De fiecare dată s-au întors în stradă, mai exact de str. M. Kogălniceanu, în apropierea Pieței Badea Cârțan. Deși sunt în putere neavând niciun fel de dizabilitate vizibilă, cei în cauză, consumatori de băuturi alcoolice, preferă să doarmă pe stradă, creând disconfort pentru cetățenii care locuiesc sau trec prin zonă. Polițiștii locali vor continua să îi preia pentru întocmirea de fișe și predarea lor către centrul social, conform procedurilor și prevederilor legale”, informează oamenii legii.

De la începutul anului și până în prezent au fost depistate pe străzile orașului un număr de 173 persoane care fac parte din categoria oamenilor străzii și a cerșetorilor, cu 12 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Poliția Locală Timișoara recomandă din nou timișorenilor să nu le mai ofere bani.