Timișoara mai bogată cu aproape 800 de semafoare SWAROVSKI. Cât au costat acestea I FOTO

Timișoara mai bogată cu aproape 800 de semafoare SWAROVSKI. Cât au costat acestea I FOTO

Primăria Municipiului Timişoara a anunţat, luni, finalizarea proiectului“Trafic management şi supraveghere video”. Proiectul, în valoare de 25,8 milioane de lei a presupus montarea a nu mai puțin de 786 de semafoare, mai ales în zona centrală a orașului. Au apărut astfel intersecții supra-semaforizate, sensuri giratoriii în jurul cărora sunt 14 – 16 semafoare și alte intersecții pline de stâlpi. Pe lângă stâlpii cu semafoare, au fost montați alții care susțin camere video de supraveghere stradală.

”Obiectivele proiectului au fost creşterea siguranţei traficului rutier, modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare, dotarea intersecţiilor şi a zonelor identificate cu risc de infracţionalitate sau zone rutiere periculoase cu echipamente noi de supraveghere, crearea unui Centru de Comandă şi Control unic pentru managementul traficului şi supraveghere video”, au informat reprezentanții Primăriei Timișoara.

semafor

Ne puteți urmări și pe Google News

Timp de 10 luni, anul acesta, s-a lucrat intens pentru montarea celor 786 de semafoare Swarovski. Acestea sunt produse de o firmă a grupului care realizează celebrele cristale Swarovski, folosite în bijuterii. ”A fost realizat un sistem integrat modern, operativ pentru managementul traficului şi a fost amenajat şi dotat un Centru de comandă integrat pentru trafic şi supraveghere video la nivel european, cu echipamente de ultimă generaţie”, spun edilii. Concret, 44 intersecţii au fost semaforizate, 90 de intersecţiiau fost  modernizate, 134 de intersecţii supravegheate video, cu 230 de camere de supraveghere, au fost montate și șapte radare de viteză, 13 radare de informare, 13 panouri cu afişare numerică, 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe roşu, 17 panouri afişare mesaje destinate conducătorilor auto, 537 de dispozitive acustice pentru nevăzători.

Cele mai importante caracteristici și facilităţi ale sistemul instalat sunt că timpii de verde la semafoare sunt stabiliți automat și în timp real, fără intervenția unui operator, iar duratele de ciclu de semaforizare sunt stabilite automat și corelat pentru intersecții învecinate, astfel încât să se asigure coridoare de undă verde în condițiile unor durate de ciclu variabile, în vederea fluidizării optime a traficului. ( Foto: Adrian Pîclișan)