Arhitectura barocă, barurile, muzica jazz, galeriile de artă şi numeroasele festivaluri sunt, potrivit jurnalistului, punctele tari ale oraşului din vestul ţării. Lerwill, freelancer şi totodată un jurnalist specializat în turism, a petrecut în Timişoara cinci zile în decembrie anul trecut.
„Oamenii tind să creadă că România urbană e puţin cam gri, şi nu sunt interesaţi în mod special de ea. Dar asta nu e întotdeauna corect”, a declarat Ben Lerwill pentru evz.ro.
România, căutată pentru romantismul spaţiului rural În general, turiştii străini nu vin în România pentru zonele urbane: „În acest moment, mulţi oameni, în special britanicii, când se gândesc la România, se gândesc la Transilvania, la vampiri şi la zona rurală, pe care o consideră foarte romantică”, explică el, dar completează că oraşe precum Timişoara, Sibiu sau Cluj ar putea să schimbe aceste prejudecăţi.
Spiritul tineresc este un alt atu al oraşului: „Sunt mulţi oameni tineri acolo, e multă energie în baruri, seara”, mai spune Lerwill. „Cred că festivalurile sunt o ocazie bună de a merge acolo deoarece turiştilor britanici le place să călătorească pentru un motiv anume prin Europa. Şi a devenit foarte comun ca oamenii să călătorească pentru festivaluri muzicale. Această perspectivă ar putea fi una bună pe care să o folosească autorităţile”.
Într-adevăr, oraşul abundă în evenimente culturale, de la festivalul de world music "Plai", cel de muzică electronică sau de jazz, la festivalul de film Timishort. „De două decenii, acest oraş universitar se remarcă prin arta înfloritoare, arhitectura veche şi îndrăzneaţă, precum şi prin trecutul politic. Progresul său îşi are, între altele, originea în rândul tinerilor, observabil peste tot, de la festivaluri la o importantă comunitate de CouchSurfing”, Ben Lerwill, The Guardian
"Aveţi grijă la palincă" Totuşi, jurnalistul crede că formula de „Mica Vienă” este puţin cam exagerată şi compară Timişoara cu un „diamant neşlefuit”: „Unele dintre clădiri aveau o înfăţişare cam obosită, le-ar fi prins bine nişte vopsea proaspătă, dar înţeleg: este o treabă costisitoare. Cred că asta ar fi principala problemă. Uneori păreau cam obosite, îmbătrânite”. „Nu e tocmai Viena. Dar acest aspect nu e neapărat un lucru rău. Evident că Viena e foarte frumoasă, dar e şi foarte aglomerată, foarte scumpă”, continuă el. „ Timişoara nu e frumoasă sută la sută, dar are foarte mult potenţial şi sunt multe părţi care sunt foarte atractive”. Lerwill îi linişteşte pe cei care ajung în oraşul din vest: capcanele pentru turişti sunt aproape inexistente, iar preţurile sunt mici. Îi atenţionează însă la un capitol: „Un avertisment general totuşi: aveţi grijă la tăria palincii, dacă intenţionaţi să funcţionaţi a doua zi”.
Cresc pensiile, de la 1 martie! Este OFICIAL! Care sunt pensionarii ce vor primi BANI mai multi

Stirile zilei
doctorulzilei.ro
Alte articole din categoria: Turism
Alte articole din categorie
Trucuri ale minţii. Ediţia a II-a
32,00Lei
Tratamente şi vindecări miraculoase
32,00Lei
LASA UN COMENTARIU