Evenimentul Zilei > Social > Țigările electronice nu te îmbolnăvesc. Mai mult ele chiar îți îmbunătățesc starea de sănătate
Țigările electronice nu te îmbolnăvesc. Mai mult ele chiar îți îmbunătățesc starea de sănătate

Țigările electronice nu te îmbolnăvesc. Mai mult ele chiar îți îmbunătățesc starea de sănătate

Fumatul țigărilor electronice nu provoacă, sub nicio formă, apariția unor boli ba mai mult îmbunătățește starea de sănătate. Aceasta a fost concluzia cercetătorilor în vapat (fumatul electronic).

 Specialiștii participanți laintrunirea “Harm Reduction Summit – a European discussion about vaping” s-a constatat că 1,1 miliarde de oameni folosesc produse din tutun, iar 150 milioane sunt doar din Uniunea Europeană.

Conform studiului, starea de sănătate a tuturor fumătorilor ar fi mult mai bună dacă ar apela la țigările electronice.

 

În România, sunt șase milioane de fumători, iar 80 % dintre ei au început să pufăie înainte de 22 de ani. Doar 3 % dintre aceștia folosesc țigări electronice.

 

Asta din cauza faptului că nu cunosc beneficiile țigărilor electronice. ”Asta pentru că majoritatea fumătorilor cred că țigările electronice conțin tabac, ceea ce nu este adevărat. Țigările electronice nu conțin tabac. Conțin nicotină extrasă din tabac, dar nu tabac. Nu este corect să spunem că o țigară electronică înseamnă tabac, tot așa cum nu este corect să spunem că bio-combustibilii sunt legume sau cereale pentru că se extrag din porumb, spre exemplu”, a explicat Konstantinos Farsalinos, doctor MD la Onassis Cardiac Surgery Center, Universității din Patras și National School of Public Health Grece.

 

Evenimentul la care a luat parte a fost organizat de Asociația Industriei de Vaping (AIV), care reunește unele dintre cele mai importante companii de pe piața din România.

Un alt invitat de marcă a fost italianul Riccardo Palosa, doctor, profesor și director la Central de Excelență and Harm Reduction (CoEHAR – University of Catana).

Experții care au luat parte la conferință, au ajuns la concluzia că materialele care apar în presă, prin intermediul cărora se susține că țigările electronice ar fi nocive, ar fi sprijinite de industria farmaceutică.

Conform cercetătorilor, țigările alectronice reduc gradul de nicotină din corp fără ajutorul medicamentelor, lucru care nu ar conveni deloc industriei farmaceutice.

 

Din păcate, cei mai mulți legiuitori sunt așa de porniți să oprească consumul de tutun încât nu văd alternativa țigărilor electronice ca o variantă a reducerii consumului de tutun”, a declarat Dustin Dahlmann, președinte și co-fondator al IEVA (Independent European Vape Alliance).

În concluzie, țigările electronice reduc foarte mult șansele ca un fumător să se îmbolnăvească.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.