Evenimentul Zilei > Actualitate > Tezele la școală nu se amână anul acesta și este necesară prezența fizică. Ce mesaj are Sorin Cîmpeanu pentru elevi
Tezele la școală nu se amână anul acesta și este necesară prezența fizică. Ce mesaj are Sorin Cîmpeanu pentru elevi

Tezele la școală nu se amână anul acesta și este necesară prezența fizică. Ce mesaj are Sorin Cîmpeanu pentru elevi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că tezele nu au fost anulate în acest an şcolar, iar elevii urmează să vină la școală pentru a susține tezele. Decizia a fost luată pentru a nu apărea comentarii cum că rezultatele sunt "deformate".

„Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute. Dorim ca ele să fie relevante, dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a spus ministrul, la Digi 24.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține cu prezența fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susţine așa cum au fost concepute: cu prezenţă fizică, „indiferent de condiţii”.

„Examenul de Evaluare Naţională se susţine exact la fel cum s-a susţinut şi în vara aceasta, după acelaşi tipic – combinaţie între subiecte grilă pe modelul testelor PISA. De asemenea, cu prezenţă fizică. Examenul de Bacalaureat exact la fel. Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii cu prezenţă fizică”, a precizat Cîmpeanu., sursa Agerpress.

Admitere liceu 2021

Nu există schimbări la admiterea la liceu sau la Bac

„Din punct de vedere al admiterii la liceu (…) nu fi niciun fel de schimbare anul acesta. O schimbare necesită consultare, trebuie să fie anunţată cu cel puţîn un an înainte, deci admiterea la liceu, în vara viitoare, se da exact după aceleaşi reguli după care s-a dat şi anul acesta. Și bacalaureatul la fel”, a precizat Cîmpeanu la Digi24.

„Un Bacalaureat unitar, bazat pe competenţe, ar putea să apară cel mai devreme în anul 2027, în cazul în care vom avea o lege prin care să agreăm acest lucru şi să înceapă în anul 2023, un elev de clasa a IX-a ştiind cum trebuie să se pregătească pentru un Bacalaureat care fi diferit abia în anul 2027”, a mai spus acesta.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: