Evenimentul Zilei > International > Testul COVID-19, obligatoriu pentru accesul românilor în Bosnia și Herțegovina
Testul COVID-19, obligatoriu pentru accesul românilor în Bosnia și Herțegovina

Testul COVID-19, obligatoriu pentru accesul românilor în Bosnia și Herțegovina

Efectuarea testului COVID-19 devine obligatorie și pentru intrarea pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei.

Cetăţenii statelor membre UE pot intra în Bosnia şi Herţegovina doar dacă prezintă rezultatele unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile din Bosnia şi Herţegovina au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul acestui stat. Incepând cu data de 16 iulie, cetăţenilor statelor membre UE, inclusiv cetăţenilor români, le va fi permisă intrarea în Bosnia şi Herţegovina cu condiţia prezentării unui test COVID-19 negativ. El va trebui efectuat în ultimele 48 de ore, anterior momentului intrării în Bosnia şi Herţegovina”, precizează MAE.

Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile din Bosnia şi Herţegovina, regimul de tranzit nu se modifică. Nu este necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul şederii.

Cetăţenii români pot tranzita Bosnia şi Herţegovina numai în scopul revenirii în România sau în statul de reşedinţă. Condiţia este să nu se cazeze sau să înnopteze pe teritoriul Bosnia şi Herţegovina. Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croaţia-Bosnia şi Herţegovina-Croaţia).

Transportatorile de mărfuri nu au restricţii

În privința transportatorilor de mărfuri, au fost ridicate toate restricţiile de circulaţie în cazul acestora.

Folosirea paşaportului, obligatorie pentru intrarea pe teritoriul Bosniei şi Herţegovina

MAE reaminteşte că pentru intrarea pe teritoriul Bosniei şi Herţegovina este în continuarea obligatorie folosirea paşaportului. Nu este valabilă cartea de identitate, ca document de călătorie.

Unde pot solicita cetăţenii români asistenţă consulară

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +387 33 66 88 93; +387 33 214022. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Ele vor fi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +387 61 428 354.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51903, https://sarajevo.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/, potrivit agerpres.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: