Evenimentul Zilei > Actualitate > Tesla, profit trimestrial de peste 1 miliard de dolari. Elon Musk va încasa o primă de performanță fabuloasă
Tesla, profit trimestrial de peste 1 miliard de dolari. Elon Musk va încasa o primă de performanță fabuloasă

Tesla, profit trimestrial de peste 1 miliard de dolari. Elon Musk va încasa o primă de performanță fabuloasă

Producătorul de mașini electrice Tesla a obținut rezultate financiare mult mai bune decât se aștepta, în ciuda impactului turbulențelor înregistrate pe lanțul de aprovizionare global și a crizei de cipuri.

Profitul de peste 1 miliard de dolari îi garantează lui Elon Musk o primă de performanță. Va fi vorba, probabil, de nu mai puțin de 176 milioane de dolari, scrie Sky News.

Într-adevăr, rezultatele financiare ale producătorului de mașini electrice sunt remarcabile, dată fiind criza globală de cipuri. Reprezentanții companiei recunosc, de altfel că „s-a lucrat extrem de greu pentru a menține producția cât mai aproape de capacitatea maximă posibilă”.

Tesla și-a dublat veniturile

Veniturile pentru perioada aprilie-iunie aproape s-au dublat, ajungând la 11,96 miliarde de dolari. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut, când fabricaTesla din SUA a fost închisă timp de câteva săptămâni din cauza pandemiei Covid-19, profitul a fost de peste zece ori mai mic. Această creștere senzațională vine la doar câteva luni după ce compania a raportat că a înregistrat primul său profit anual.

Cifra de venituri a depășit așteptările de pe Wall Street. Iar lucrurile merg din ce în ce mai bine. Urmează livrări record de peste 200.000 de unități, datorită faptului că vehiculele Model 3 și Model Y sunt mai ieftine . „Provocările lanțului de aprovizionare, în special lipsa globală de semiconductori și congestionarea porturilor, au continuat să fie prezente.

Echipa Tesla, incluzând lanțul de aprovizionare, dezvoltarea de software și fabricile noastre, a lucrat extrem de mult pentru a menține producția cât mai aproape de capacitatea maximă posibilă.
Odată cu cererea globală de vehicule la niveluri record, oferta de componente va avea o influență puternică asupra ritmului de creștere a livrărilor noastre pentru restul acestui an.
Sentimentul public și sprijinul vehiculelor electrice pare să se afle într-un punct de inflexiune nemaivăzut.

Continuăm să muncim din greu pentru a reduce costurile și pentru a crește rata producției noastre pentru a face vehiculele electrice accesibile cât mai multor oameni posibil”, anunță Tesla.

Concurența înregistrează pierderi

Rezultateletesla sunt cu atât mai remarcabile, cu cât, cu numai câteva ore înainte, cel mai mare producător auto din Marea Britanie, Jaguar Land Rover, a declarat că deficitul de cipuri l-a silit să fabrice cu 30.000 de vehicule mai puțin decât planificase. Drept urmare, Jaguar Land Rover a înregistrat o pierdere de 110 milioane de lire sterline în ultimul trimestru și avertizează că probleme suplimentare ar putea să apară în următoarele luni, notează Sky News.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: