Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Teroristul de la Capitoliu. Imaginile care dau fiori. FBI oferă o recompensă fabuloasă! Istoria secretă
Teroristul de la Capitoliu. Imaginile care dau fiori. FBI oferă o recompensă fabuloasă! Istoria secretă

Teroristul de la Capitoliu. Imaginile care dau fiori. FBI oferă o recompensă fabuloasă! Istoria secretă

Asaltul din 6 ianuarie asupra clădirii Capitoliului din Washington va rămâne cu siguranță în istorie. Măcar pentru secvențele cu susținătorii lui Donald Trump intrați în birourile ocupate de democrați.

Despre cei care au participat atunci la ”Capitol Riots” s-au ”scurs” în presă sute, poate mii de informații, dar un incident petrecut, tot în Washington, cu o seară înainte, a fost mai puțin disputat.

Biroul Federal de Investigații, FBI, cum îl știe toată lumea, caută de mai bine de 9 luni un personaj misterios care a pus la cale două atentate teroriste: unul vizând clădirea Comitetului Național Democrat și unul Comitetul Național Republican, adică ambele blocuri politice americane.

Pe 8 septembrie, FBI a reușit să strângă imagini din mai multe camere de supraveghere din acea seară și a refăcut traseul urmat de misteriosul personaj, dar nu a reușit identificarea sa, motiv pentru care se oferă o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație ar duce la prinderea teroristului.

Acest film vi-l punem și noi la dispoziție.

Bombele erau executate artizanal, din țeavă umplută cu un amestec de sare, sulf și praf de pușcă. La fiecare dintre ele era montat un ceas de bucătărie, din acelea care se pornesc prin întoarcere. Nu e făcut public detaliul care a făcut să nu se declanșeze încărcătura.

Prima bombă a fost plasată pe o bancă din apropierea sediului Democraților, iar a doua, într-un gang din spatele clădirii Republicanilor.

FBI a folosit în acest caz, fără succes deocamdată, o metodă nouă de identificare, după mersul și atitudinea personajului. Modul în care s-a camuflat în timpul plasării bombelor l-a scăpat până acum de capturare.

Cazul teroristului a dus la multe speculații, legate de plănuirea atacului asupra Capitoliului, exploziile, dacă ar fi avut loc, urmând să producă panică și dezorganizare în rândul forțelor de ordine.

Publicat in categoriile: Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: