Evenimentul Zilei > International > Singurul suspect rămas în viaţă după atacurile teroriste din Paris, condamnat în Belgia. Ce SENTINȚĂ a primt jihadistul
Singurul suspect rămas în viaţă după atacurile teroriste din Paris, condamnat în Belgia. Ce SENTINȚĂ a primt jihadistul

Singurul suspect rămas în viaţă după atacurile teroriste din Paris, condamnat în Belgia. Ce SENTINȚĂ a primt jihadistul

Un tribunal din Belgia l-a condamnat luni pe Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor suspectat că ar fi fost implicat în atentatul din Paris din anul 2015, pentru că ar fi declanşat un schimb de focuri în Bruxelles, relatează site-ul postului BBC. Abdeslam a fost găsit vinovat pentru acte de terorism şi tentativă de crimă. Acesta a declanşat un schimb de focuri cu ofiţerii care au percheziţionat un apartament din Bruxelles în martie 2016.

Bărbatul, care este reţinut într-o închisoare din Franţa, va fi investigat şi acolo pentru atacurile din Paris. Astfel, jihadistul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Reamintim că Salah Abdeslam se află în prezent în închisoare în Franţa, iar complicele său Sofiane Ayari, în detenţie în Belgia. Mohamed Belkaïd a fost împuşcat mortal de poliţişti în timpul schimbului de focuri din martie 2016.

 

Potrivit agenţiei Reuters, avocatul lui Abdeslam susţine că bărbatul ar trebui scutit de acuzaţiile privind tentativa de crimă din cauza unei erori de procedură. Judecătorul a respins argumentul. Abdeslam a fost găsit vinovat pentru acte de terorism şi tentativă de crimă. Acesta a declanşat un schimb de focuri cu ofiţerii care au percheziţionat un apartament din Bruxelles în martie 2016, potrivit mediafax.ro.

Bărbatul, care este reţinut într-o închisoare din Franţa, va fi investigat şi acolo pentru atacurile din Paris. Potrivit agenţiei Reuters, avocatul lui Abdeslam susţine că bărbatul ar trebui scutit de acuzaţiile privind tentativa de crimă din cauza unei erori de procedură. Judecătorul a respins argumentul.

Nici Abdeslam, nici Sofien Ayari, un alt acuzat, nu au fost prezenţi luni în sala de judecată. Salah Abdeslam a fost prezent în ziua deschiderii procesului, însă a refuzat să răspună la întrebările judecătorului.

Peste 130 de oameni, între care doi români, au fost ucişi şi mai mult de 350 răniţi, în urma atentatelor produse în Franţa pe data de 13 noiembrie 2015. Unul din atacatori era chiar fratele lui Salah Abdeslam, Brahim, care s-a aruncat în aer în faţa unei cafenele.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: